TAEC
Image default
Woning en Tuin

Plisségordijnen: verrassend veelzijdig en isolerend voor je ramen

Met de huidige energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar oplossingen om onze huizen nog beter te isoleren. Naast vloer- muur en dakisolatie kan raambekleding zorgen voor extra isolatie voor je huis. Binnen ons assortiment raamdecoratie op maat hebben we vele oplossingen die in de winter de kou en in de zomer de warmte buiten houden.

Plisses zijn bijvoorbeeld een hele mooie oplossing met een hoge isolerende werking. Er zijn twee soorten plisségordijnen: enkele stof plissés en plissé gordijnen met een dubbele laag stof, de honingraat plissés. Doordat de honingraat plisségordijnen uit twee lagen stof bestaan, zijn deze extra geschikt om kou en warmte te weren. In de zomer kan het tot zes graden schelen in huis. Elke stofsoort heeft een aantal eigenschappen die samen aangeven hoe warmtewerend en transparant ze zijn. Op onze website staat bij elke stofsoort aangegeven welke percentages reflectie, absorptie en transmissie bij de stof horen. Ook staat er uitleg van de genoemde percentages bij.

Lichte achterzijde

De meeste honingraat plisségordijnen hebben een gebroken witte achterzijde. Een witte achterzijde reflecteert meer zonne-energie terug naar buiten, waardoor het in de zomer meer warmte buiten houdt. Hoe hoger de reflectie, hoe beter de isolatie.

Vele soorten ramen en deuren

Er zijn vele soorten ramen en deuren. Voor bijna alle soorten hebben we passende plisségordijnen in ons assortiment. Zo hebben we smartfit plissés die met een frame worden vastgeklikt aan kozijnen. Deze zijn ook geschikt voor aluminium en kunststof draaikiepramen en worden zonder boren of schroeven bevestigd. Verder hebben we plissé gordijnen met handgreep, koordbediening, elektrische bediening, plissés voor lichtstraten en dakkoepels, dagnacht plissés met een verduisterende en lichtdoorlatende stof, plisségordijnen voor dakramen en plissés die je ook van boven naar beneden kunt openen (top-down bottom-up plissés).

Gratis advies online

Op onze website marasol.nl vind je alle mogelijke soorten plisségordijnen. We bieden de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend vijf kleurstalen aan te vragen van stoffen en kleuren die je graag in het echt wil bekijken. Omdat we geen inmeet- en montageservice hebben kunnen we de prijzen laag houden. Met onze duidelijke meetinstructies en montagehandleidingen is het heel eenvoudig om zelf te meten en monteren. Als je er niet uitkomt en graag advies wil, kun je gratis advies vragen door ons foto’s van je ramen te sturen, wij kijken dan graag met je mee naar de beste oplossing voor je ramen.


Naast mooie isolerende plisségordijnen hebben we vele andere soorten raambekleding in ons assortiment zoals rolgordijnen die verduisteren, jaloezieën, en verticale lamellen.

https://marasol.nl/plissegordijnen