TAEC
Image default
Internet

Recensies op inforeview

Belangrijke recensies op websites zoals inforeview zijn belangrijk voor je bedrijf. Maar waarom hechten we zo veel waarden aan de mening van anderen? Wij zochten het voor je uit!

Sociale bewijskracht

Het is één van de principes van Cialdini: sociale bewijskracht. Als mens zijn we eigenlijk gewoon kuddedieren. We voelen ons er al gauw prettig als we bij een bepaalde groep horen en gaan al snel soortgelijk gedrag vertonen. Hierdoor vinden we onbewust heel belangrijk wat anderen vinden van een bepaalde situatie of bijvoorbeeld een bepaald product. Als we zien dat andere mensen tevreden zijn over een product of dienst, zijn we sneller geneigd om deze mensen te geloven. Het wordt namelijk niet door iemand gezegd die boven jou staat, maar juist door een mens waar jij je als gelijk mee voelt. Daarom is het super belangrijk voor een onderneming om goede recensies te hebben op websites zoals inforeview.

Websites zoals inforeview

Websites waar je een mening op kan geven worden veel bezocht. Voor je een (meestal groot of duur) product gaat aanschaffen, is het natuurlijk fijn om de mening van anderen hierover te weten. Ook wanneer we op vakantie gaan besteden we soms uren aan het lezen van reviews. Staan er veel negatieve reviews? Dan is de kans groot dat je verder gaat zoeken naar iets anders. Door positieve reviews word je juist gemotiveerd om een bepaald product of dienst te kopen. Het lezen van reviews is natuurlijk vaak goed, maar ga ook op je eigen gevoel af.

https://inforeview.nl/