TAEC
Image default
Bedrijven

Recente ontwikkelingen binnen verschillende financiële markten

Iedereen wil zoveel mogelijk rendement halen uit het geld dat ze hebben geïnvesteerd in financiële markten. De twee financiële markten die in deze blog worden beschreven zijn crypto, en aandelen. Veranderingen binnen deze financiële markten kunnen een positief op negatief effect hebben op de markt die de koers zowel kan laten stijgen als dalen. In deze blog vind je de belangrijkste ontwikkelingen die recent plaats vonden in de grootse markten ter wereld.

Ontwikkelingen in aandelen

Net als crypto veranderd de koers van aandelen door gebeurtenissen met economische gevolgen. Met als voorbeeld de coronacrisis van maart 2020. Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat veel beleggers in paniek raakte. Paniek en angst zijn de grootste drijfveren van prijsdalingen van aandelen. Wanneer beleggers zich angstig of paniekerig voelen gaan ze hun aandelen verkopen. Wanneer er veel aanbod is en weinig vraag daalt de koers. Maar dit geld ook andersom. Als er veel vertrouwen in de markt is en mensen zich zelfverzekerd genoeg voelen zullen ze meer aandelen gaan kopen. Nu is er meer vraag dan aanbod. Dit laat de prijs stijgen. De laatste ontwikkelingen die plaatsvonden en effect hadden op de beurs waren de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de inflatie. Door de oorlog raken mensen in paniek. Zoals we net al hadden besproken laat dit prijs dalen. Ook de inflatie speelt momenteel een grote rol bij de daling van de koers. Inflatie is de stijging van de prijzen van goederen en diensten. Doordat er hoge inflatiecijfers bekend zijn gemaakt, zijn veel mensen in paniek geraakt. Hun koopdracht daalt omdat het gespaarde of belegde geld minder waard wordt.

Ontwikkelingen in Crypto

Crypto is afgeleid van het woord ‘cryptography’ waarbij de technologie gebruik maakt van verschillende crypto grafische innovaties.  ‘Cryptocurrency’ is een digitale munt eenheid. Deze vakterm wordt echter minder vaak gebruikt omdat Crypto geen officieel betaalmiddel is. Al kun je er op sommige plekken mee betalen, wordt het nog lang niet op alle plekken in de wereld toegestaan om te betalen met crypto. Crypto is niet te vervalsen en kan ook niet kapot gaan. Daarnaast heeft iedere valutaeenheid een wachtwoord dat alleen de eigenaar bezit. Om deze redenen zien mensen crypto als een vervanger voor geld op de lange termijn. Geld wordt bijgedrukt en verliest over tijd zijn waarde. Doordat er vertrouwen in de digitale munteenheid is stijgt de prijs. Van tijd tot tijd verliest men vertrouwen in de munt door uitspraken of innovaties die te lezen zijn in het nieuws of op televisie. Ook hebben bekende mensen veel invloed op de koers van crypto. Zo tweet de CEO van Tesla: Elon Musk wel eens het een en ander over bitcoin. Door zijn grote volgersbasis beïnvloedt hij de markt dat echter niet toegestaan is.

Vechain roadmap

Een recente ontwikkeling binnen de cryptowereld is de Vechain munt. De Vechain roadmap is veelbelovend. Een roadmap is een gedetailleerd overzicht van een ontwikkelingscyclus. In dit geval over de Vechain. Door deze positieve innovaties krijgen mensen meer vertrouwen waardoor de koers stijgt. 

https://cryptobenelux.com/2020/05/04/vechain-mastercard-en-alipay-apac-provenance-council/