TAEC
Image default
Geschenken

Sieraad kapot? Laat je sieraad repareren door Juwelier Jos

Sieraden reparatie sluiting / slot is kapot

Het slotje van mijn sieraad is kapot of werkt niet meer

Sieraden zijn duurzame voorwerpen. U koopt ze, u krijgt ze of u erft ze. En achter elk sieraad steekt een verhaal, een reden waarom het werd gekocht, gekregen of geërfd. De sentimentele waarde van een sieraad is soms zelfs groter dan het bedrag wat u of iemand anders ervoor betaald heeft.

Sieraden die zijn geërfd

Zeker als sieraden geërfd worden kan het zijn dat door het dragen en het constant om en aan doen het slotje (sluiting) kapot is gegaan of dat het veertje in een veerring slot niet meer goed werkt.

Dan is het goed om het slotje te laten repareren door een goudsmid. Het kan zijn dat het slotje of de sluiting niet meer te verkrijgen is. Dan kan onze goudsmid sieraad reparatie proberen het te restaureren of eventueel na te maken. 

In het geval dat het slotje niet meer gerestaureerd of nagemaakt kan worden dan zal er gezocht worden naar een soortgelijk slotje.

Bij het repareren of het restaureren van het slot wordt tegelijkertijd het hele sieraad nagekeken op eventuele zwakke plekken en die worden meteen gerepareerd. Na de reparatie wordt uw sieraad schoongemaakt en na het aanzetten van het slotje wordt de ketting of armband gepolijst. 

U zult uw sieraad niet meer herkennen! Na een dergelijke opknapbeurt kunt u weer jarenlang genieten van uw sieraad.

 

Nieuwe sieraden

Ook bij nieuwe sieraden kan het gebeuren dat door het vele dragen het slotje van een ketting of armband breekt. Het sluitoogje kan breken of de sluiting zelf kan lam raken en daardoor niet meer goed sluiten. 

 

Een sluiting vervangen is geen grote sieraden reparatie maar wel van groot belang. Met een goede sluiting kunt u er zeker van zijn dat u uw ketting of armband niet verliest. Zo kunt u nog lange tijd van uw sieraden genieten.

 

Soorten slotjes / sluitingen

Magneetslot

Dit slotje bestaat uit 2 sterke magneetjes met 2 oogjes waaraan de ketting of armband wordt bevestigd.

Kapittel slot

Dit is een cirkel met een oogje en een staafje met een oogje. Het staafje schuift door het oogje en blijft zo hangen. De ketting of armband wordt aan de oogjes bevestigd. Dit slotje heeft geen mechanische delen die kapot kunnen gaan. De cirkel bestaat in vele verschillende uitvoering, zoals bijvoorbeeld een hartje en met of zonder edelstenen.

Lobster slot

Dit is een van de meest gangbare slotjes en is verkrijgbaar in verschillende grootten, maten en uitvoeringen. Dit slotje bevat een veertje binnenin.

Veerring slot

Ook dit slotje is van oudsher een van de meest bekende slotjes en ook dit slotje is in verschillende grootten, maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Het bevat een veertje binnenin.

Spanning sluiting

Dit slotje is een cirkel die licht onder spanning staat. Bij het uit elkaar trekken kunnen de bolle en de holle kant op elkaar gelegd worden en sluit de ring zich.

Scharnier slot

Dit slotje klapt open door middel van een klein scharniertje. Zeker bij oorbellen is dit een fijne sluiting.

Haak slotje

Het haak slotje is een slotje dat bestaat uit 2 haakjes die in elkaar grijpen. Dit slotje is in verschillende grootten en uitvoeringen verkrijgbaar.

Buissluiting

De buissluiting is een sluiting die veel bij spangenkettingen wordt gebruikt. Door het kleine weerhaakje binnenin is het een zekere sluiting die makkelijk te openen en te sluiten is.

Bakslot

Het bakslotje kent u misschien nog wel van vroeger of van juwelen van opa en oma. Het is een klein klemmetje met een oogje dat in een bakje geschoven wordt en daar vasthaakt. Ook dit slotje is inmiddels in vele verschillende vormen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Alle sieraden reparatie worden door onze vakkundige goudsmeden in eigen atelier uitgevoerd.



https://juwelierjos.nl