TAEC
Image default
Dieren

Steeds meer carspotters in Nederland

Nederland kent enorm veel autoliefhebbers. De autofanaten scheuren graag over de weg, en zijn vaak dagelijks met de bolides bezig. Waar de een ervan houdt om aan de wagen te sleutel en op te pimpen, vind de ander het juist leuk om naar auto’s te kijken. Deze personen worden ook wel carspotters genoemd. In dit artikel lees je allerlei leuke weetjes rondom carspotters.

 

Er zijn steeds meer van dit soort carspotters te vinden in Nederland. Dit is vooral te zien aan social media. Er zijn momenteel talloze social media accounts van allerlei verschillende carspotters. Deze autoliefhebbers hebben heel hun account vol staan met allerlei soorten foto’s en video’s van auto’s. Ieder account is anders. De een houdt heel erg van de wat oudere auto’s, ook wel oldtimers genoemd. De ander is dan weer helemaal gek van de zogeheten supercars. Dit zijn erg exotische dure en vooral vaak snelle wagen. Voorbeelden van supercars zijn bijvoorbeeld lamborghinis en auto’s van het merk Ferrari.

 

De autospotters zijn vaak op straat te vinden. Ze zijn dan meestal uitgerust met een mobiele telefoon of fotocamera. Hiermee kunnen ze de auto’s fotograferen en content verzamelen voor hun automotive social media. Deze foto’s kunnen dan uiteindelijk ook gebruikt worden voor doeleinden als automotive marketing. Deze tak van online marketing is ook steeds meer in trek.

 

Het carspotten klinkt misschien wel onschuldig, maar toch brengt dit fenomeen ook wat overlast met zich mee. Door de carspotters zijn steeds meer eigenaren van auto’s harder gaan rijden. Dit vaak op vezoek van de carspotters. Dit zorgt dan weer voor overlast bij bezorgde buurtbewoners. Wanneer de eigenaren en de carspotters het rustig aan blijven doen kunnen de carspotters voor altijd ongehinderd hun gang kunnen blijven gaan.

 

https://www.occonline.nl/