TAEC
Image default
Sport

Stel je perfecte ruiteroutfit samen bij de specialist!

Binnen de ruitersport heb je nogal wat te kiezen wanneer het op je kleding aankomt. Talloze wedstrijdoutfits van bekende merken als Vestrum, Samshield en Pikeur, om maar wat te noemen. Maar ook wanneer je voor je ontspanning rijdt heb je goede kleding nodig die ademt, niet schuurt en die er ook nog eens leuk uitziet. Met de tips uit dit artikel stel jij de ruiteroutfit samen die helemaal bij je past. Letterlijk en figuurlijk want bij speciaalzaken is zelfs maatwerk mogelijk!

Items die niet mogen ontbreken in je kledingkast

Bij het paardrijden komen een aantal basisitems altijd van pas. De vrolijk gekleurde polo’s van PS of Sweden bijvoorbeeld. Een goede pasvorm, ademend en een casual uitstraling. Bij een specialist zijn de shirts van dit merk aan het eind van het seizoen vaak in de aanbieding. Kun je mooi inslaan voor het volgende seizoen!

Ook rijbroeken kun je nooit genoeg hebben. En voor een model met een perfecte pasvorm kies je voor een Vestrum rijbroek. Al tientallen jaren het toonbeeld van Italiaanse styling, elegantie en draagcomfort!

Perfect passende rijlaarzen, caps en wedstrijdoutfits

Een specialist onderscheidt zich van andere ruitersportzaken door het aanbieden van maatwerk. Veel speciaalzaken zijn officieel dealer van bijvoorbeeld Vestrum, Pikeur of Samshield kleding. Dankzij jarenlange ervaring en opleiding kan een specialist jouw De Niro rijlaarzen of Samshield cap perfect op maat maken. Zeker bij deze items is het belangrijk dat ze perfect passen.

 Een rijhelm van Samshield moet stevig op je hoofd zitten zonder dat de helm in je hoofd drukt, waardoor je last krijgt wanneer je de helm langere tijd draagt. Je rijlaarzen mogen ook niet te strak zitten omdat ze dan de bloedsomloop afklemmen maar als ze te los zitten loop je het risico dat je laarzen tijdens het rijden niet goed blijven zitten. Neem wel ruim de tijd voor maatwerk want het opmeten en de fitting nemen wel wat tijd in beslag.