TAEC
Image default
Woning en Tuin

Top 10 duurste bloemen ter wereld

Het is een veel voorkomende hobby om je bezig te houden met bloemen en de verzorging ervan. Sommige gaan nog een stapje verder en zijn niet opzoek naar de standaard bloemen die je misschien wel kent. Hier vind je de top tien duurste bloemen ter wereld. Wellicht zit er ook wel iets tussen voor jou. 

  1.  Kadupul 

Op de nummer één staat meteen de Kadupul. Deze bloem niet heel vaak en soms is het maar eens per jaar. Je kunt deze bloemen bijna niet kopen, omdat ze beschadigd worden zodra je ze plukt. Lastig dus, maar heel mooi om te zien. 

  1. Juliet Rose 

Dit is een enorm elegante bloem en staat ook bekend om haar licht roze kleur. Ze geven een ontzettend lekkere rozen geur af en daarom kun je er ook geen genoeg van krijgen. Een grote portemonnee moet je er wel voor hebben. 

 

  1. Shenzhen Nongke Orchidee

Deze bloem werd in een laboratorium ontwikkeld en is dus niet bekend uit de natuur. De onderzoekers hadden acht jaar nodig om de orchidee te kweken. In 2005 werd deze bloem op een veiling verkocht voor het grote bedrag van 1.68 miljoen Yuan. 

 

  1. Paphiopedilum rothschildianum

Allemaal namen waar je waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt. de Paphiopedilum rothschildianum is daar nog zo één van. Deze bloem valt ook onder de orchideeën en komt vooral voor in Maleisië. Er wordt zelfs verteld dat een stokje van deze bloem op de zwarte markt voor $5000 verkocht wordt. 

 

  1. Saffraankrokus 

Deze bloem is paars van kleur en heeft fel gele meeldraden. De saffraankrokus kun je dus bijna niet over het hoofd zien. Een kilo van deze bloem kan oplopen tot duizenden euro’s. Je moet het er maar voor over hebben. 

 

  1. Tulpenbol 

Misschien iets dichter bij huis, maar dat is helemaal waar. Het is namelijk niet zomaar een tulpenbol. Dit is een 17e eeuwse tulpenbol. Veel landen zien deze bloemen een hogere waarde dan goud. Dat zegt je een hoop over deze tulpenbol. 

 

  1. Klimlelie

De klimlelie is te vinden in Zuid-Afrika en Azië. Deze type lelies is zo duur, omdat ze zowel zeldzaam als uniek zijn. De klimlelie is bekend om zijn opzichtige bloemen met geprononceerde, gebogen bloemblaadjes, die bijna helemaal van kleur kunnen veranderen. 

  1. Hortensia

Dit is een bloem die je wel wat vaker in Nederland tegenkomt. Ze zijn ook heel populair, omdat het nogal veel weg heeft van andere bloemen. Het is als het ware een geslacht van een mix van bloemen. Zie bijvoorbeeld een fluweelhortentia van onlineplantenshop.

 

  1. Lelietje-van-dalen

Deze lelie heeft een zoete geur waar je maar geen genoeg van krijgt. Het zijn de negende duurste bloemen op aarde. Per bosje kunnen ze ongeveer $143 kosten, maar in boeket kan het nog erg oplopen.

 

  1. Eustoma 

Als laatste van de lijst heb je nog de Eustoma. Deze bloemen groeien voornamelijk in warme gebieden. Ze zijn er in verschillende soorten kleuren, van licht paars, wit, lavendel, en ook nog eens blauw. Je kunt dus bijna niet kiezen. Ze trekken allemaal evenveel aandacht, maar in Nederland dus niet vaak te vinden. 

 

Waarschijnlijk heb je hier een hoop nieuwe namen meegekregen en het is altijd interessant om er meer over te leren. Doe dit vooral ook en wie weet wil je dan uiteindelijk zelf wel een hele bijzonder en dure bloem kopen. Ze zien er allemaal in ieder geval prachtig uit.