TAEC
Image default
Beauty en verzorging

Verbeter je immuunsysteem door het volgen van deze handige tips. Kom erachter hoe het werkt

Iedereen heeft een immuunsysteem, je wordt ermee geboren. Hoe sterker je immuunsysteem, hoe gezonder je bent. Met een sterk immuunsysteem zal je lichaam vechten tegen ziekten en aandoeningen. 

Je immuunsysteem versterken bestaat uit cellen, weefsels, eiwitten en organen, en het verdedigt mensen elke dag tegen ziektekiemen en bacteriën. In de meeste gevallen doet het immuunsysteem goed werk door mensen gezond te houden en infecties te voorkomen. Maar soms kunnen problemen met het immuunsysteem leiden tot ziekte en infecties.

Hoe werkt het immuunsysteem?

Het is de verdediging van het lichaam tegen besmettelijke organismen en andere virussen. De immuunrespons zijn de stappen die uw systeem neemt om vreemde stoffen in uw lichaam aan te vallen, en herstelt van infecties.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan een sterke immuniteit. Stress zorgt ervoor dat uw immuunsysteem laag is. Dagelijkse lichaamsbeweging kan uw immuniteit een boost geven, en het eten van een goed uitgebalanceerd dieet zal een groot effect hebben op het immuunsysteem. Uw maaltijden voedzaam en gezond houden is een van de grootste factoren van het hebben van een sterke immuniteit.

De vreemde stof die uw lichaam binnendringt, wordt een antigeen genoemd. Wanneer uw lichaam een antigeen detecteert, werken de cellen samen om de vreemde stof te herkennen en erop te reageren. 

Deze cellen activeren de B-lymfocyten om antilichamen te maken, bepaalde eiwitten die zich vasthechten aan specifieke antigenen. De taak van antilichamen is het neutraliseren van vreemde stoffen en het activeren van een verzameling eiwitten die complement wordt genoemd. Deze eiwitten helpen bij het verwijderen van geïnfecteerde cellen of bacteriën.

Hoewel antilichamen een antigeen kunnen herkennen en zich eraan vastklampen, zijn zij niet in staat het zonder hulp te vernietigen. Dat is de taak van de T-cellen. Deze cellen worden ook wel killercellen genoemd. De T-cellen vallen de geïnfecteerde cellen aan en geven ook andere cellen, zoals fagocyten, het signaal om ook aan te vallen en te doden. Het proces van al deze samenwerkende cellen is immuniteit.

Soorten immuniteit

Er zijn drie soorten immuniteit: aangeboren, passieve en adaptieve immuniteit. Aangeboren immuniteit heeft betrekking op de uitwendige barrière zoals de huid en de slijmvliezen in neus, keel en maagdarmkanaal. Deze muur wordt doorbroken wanneer een persoon een snijwond oploopt. De huid en haar cellen zullen proberen de snee te helen en meteen de ziektekiemen aan te vallen. 

Passieve immuniteit komt van bronnen van buitenaf, zoals moedermelk. Zuigelingen krijgen deze immuniteit als ze jong zijn, omdat hun immuunsysteem nog niet zo sterk is. Het is echter tijdelijk en duurt niet het hele leven van het kind. De derde vorm van immuniteit is de adaptieve of actieve immuniteit. 

Dit is het type dat zich gedurende het hele leven ontwikkelt. Naarmate kinderen en volwassenen meer aan bepaalde bacteriën worden blootgesteld, kunnen zij immuniteit tegen die bacteriën ontwikkelen. Vaccinaties maken het mogelijk een kleine hoeveelheid van een ziekte in het lichaam te brengen, zodat het immuunsysteem kan reageren en immuniteit tegen die ziekte kan opbouwen.

Iedereen heeft een ander immuunsysteem

Alle immuunsystemen zijn verschillend. Sommige mensen worden voortdurend ziek, bij anderen lijkt het wel of ze nooit ziek worden. Het immuunsysteem wordt sterker naarmate mensen ouder worden en meer worden blootgesteld aan bepaalde ziektekiemen. Dit komt omdat hun immuunsysteem heeft geleerd om ziektekiemen, bacteriën en virussen die verkoudheid kunnen veroorzaken, te herkennen en onmiddellijk aan te vallen. Uw immuunsysteem een boost geven met Alligin van Liberty Health kan uw immuniteit helpen versterken met een van de krachtigste antimicrobiële ingrediënten met een breed bereik en u gezond en antigeenvrij houden! 

 

https://www.carenschoice.com/shop/supplementen/vermoeidheid/