TAEC
Image default
Verbouwen

Verlichting sportvelden

Verlichting op sportvelden hebben een simpel doel en dat is het hele veld verlichten en zichtbaar maken voor de spelers, maar ook voor de supporters. Er zijn veel sportvelden voor verschillende soorten sport, zoals voetbal, basketbal en honkbal, maar niet ieder sportveld gebruikt dezelfde verlichting. Wanneer je hier advies over wilt als zakelijke klant, kun je in contact komen met een bedrijf zoals Schréder.

Soorten sportveld verlichtingen

Sporten zoals voetbal en rugby hebben grote open velden en bij de hoeken van de velden staan er hoge palen met daarop een grote lamp dat een groot oppervlak van het veld kan verlichten. In stadions kan je ook wat kleinere verlichtingen tegenkomen, zoals spotlights die gebruikt worden in gymzalen waar onder andere volleybal en basketbal wordt gespeeld. Bij tennisbanen worden ongeveer dezelfde soort verlichting gebruikt als bij voetbal, alleen dan met een kleinere lamp bovenaan, omdat het veld wat smaller is. Bij sportveldverlichting kijken ze naar hoe groot het veld is en of het binnen of buiten zit.

LED sportverlichting

Voor de meeste sportverenigingen is verlichting veruit de grootste energieverbruiker en kostenpost. Traditionele verlichting verbruikt erg veel energie en is niet flexibel in gebruik. LED verlichting voor je sportveld of sporthal is een goed alternatief, zowel wat betreft visueel comfort voor de sporters als wat betreft duurzaamheid. Een groot voordeel van LED verlichting is dat je tot 50% kunt besparen op verlichtingskosten.

Vocare LED sportveldverlichting biedt fantastische oplossingen voor het verlichten van indoor sportzalen en outdoor sportvelden. Richtbare lichtmodules zorgen voor een perfecte lichtverdeling op het veld en geven geen hinderlijke schaduwen. De LED schijnwerpers geven een zeer gelijkmatig licht en zijn kantelbaar in verschillende richtingen.

Wat kost sportverlichting?

Voor het gemak pakken we de gegevens van een vereniging om de terugverdientijd te berekenen. Daarbij houden we rekening met een kilowattuur tarief van 0.20 euro per kWh. Je berekent  de terugverdientijd door de totale investering te delen door de jaarlijkse besparing. Voorbeeld: besparing op stroom (15.260 x 0.20) = 3052 euro plus de besparing op Ampère en onderhoud 1300 euro is in totaal 4352 euro. Totale investering: 18.755 euro / 4352 euro =  4,3 jaar.