TAEC
Image default
Entertainment

Voorkom een kater van de drank!

Een kater van een drankspel?

Niets is lekkerder dan even een avondje drankjes drinken met je vrienden. In Nederland houden we wel van een terrasje pakken of een simpel huisfeestje. De meeste drank avonden vinden natuurlijk plaats in het weekend omdat de dag erna geen werkdag is. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de kater van de drank. Want als we geen kater kregen konden we ook feestjes houden doordeweeks. De vraag die de mensheid al eeuwen bezig houd; is een kater te voorkomen na een avondje doorzakken? In dit artikel gaan wij daar verder op in.

 

Sterke drank, bier of wijn

Of het nou sterke drank, bier of wijn is. Alcohol zorgt ervoor dat jij de volgende dag een kater hebt maar hoe gaat dit in z’n werk? Stel je voor jij hebt een avond een drankspel gespeeld met je maten. Hierbij werd van alles genuttigd, zolang er maar alcohol in zat. De reden dat jij hier de volgende dag last van kan hebben heeft meerdere redenen.

  1. Alcohol zorgt voor uitdroging. Alcohol zorgt ervoor dat jij minder vocht vast houdt, dit kan er voor zorgen dat jij de volgende ochtend een kater hebt omdat jij te weinig vocht in je lichaam hebt.
  2. Alcohol tast je lever aan. Alcohol tast jouw lever aan en beschadigd jouw lever ook echt. Ook hierdoor kan jij je moe, misselijk en koppijn voelen.

Is een kater te voorkomen?

Om heel kort te zijn, nee. Een kater is niet te voorkomen als jij echt een avondje stevig gaat drinken. Wat wel mogelijk is, de kater verzachten. Stel dat jij toch met je vrienden een drankspel gaat spelen en er veel gedronken gaat worden volg dan de volgende tips.

  1. Drink een glas water tussendoor
  2. Neem een paracetamol voor het slapen
  3. Eet een banaan voor het slapen

Bovenstaande tips zullen de kater dus niet voorkomen, maar wellicht maken ze jouw dag erna wat draaglijker.