TAEC
Image default
Auto's en Motoren

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een laadpaal?

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een laadpaal. U kunt uw koopproces gemakkelijker maken door te weten waar u op moet letten bij het kopen van een laadpaal. Het is immers onmogelijk om de beste optie te kiezen als je niet weet wat je nodig hebt. Laadpaal Den Haag of laadpaal Zoetermeer kopen? Hier zitten veel aanbieders die u kunnen helpen bij het kiezen van de beste thuisladers.

Hieronder vind je enkele belangrijke criteria om rekening mee te houden bij het kopen van een particuliere laadpaal. Door deze zaken altijd in je selectie op te nemen, weet je zeker dat je niet de verkeerde aankoop doet.

Welke soorten laadpaal zijn er?

Zoals we eerder aan hebben gegeven zijn er verschillende oplaadpunten voor thuisgebruik. Hieronder geven we je een gedetailleerd overzicht van de meest bekende typen thuislaadstations:

Plug and Charge laadpaal

De bekendste thuisladers zijn de “plug and charge” laadpalen. Deze plug je gewoon in je auto en begint het opladen. Hiervoor heeft u meestal geen laadpas of tankpas nodig. Dit zijn meestal de goedkoopste thuisladers.

Smart charging laadpaal

Heeft u een bedrijfswagen? Dan wil je natuurlijk afrekenen op de rekening van je baas. Dan is een laadpaal met slimme laadservice perfect voor jou. Bij deze laadpalen wordt het energieverbruik automatisch doorberekend aan de dienstverlener, waardoor je eenvoudig reiskosten kunt declareren bij je baas.

Kan ik de laadpaal zelf installeren?

Steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om zelf een laadpaal te installeren. Gelukkig kan dat ook, want laadpalen worden steeds eenvoudiger en makkelijker te installeren.

Toch kun je het beste vooraf bepalen of je het laadstation zelf gaat installeren of liever een laadstation inclusief installatie.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een ​​los laadstation voor je eigen huis aan te schaffen, maar je moet wel technische vaardigheden hebben om een ​​laadstation in huis te installeren.