TAEC
Image default
Woning en Tuin

Waaraan dankt Botanisch behang zijn populariteit?

Botanisch behang is een behoorlijk opvallende trend in de wereld van interieurontwerp en decoratie. Deze trend heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en heeft veel interieurliefhebbers geïnspireerd om hun ruimtes te restylen. Hoe kun je zelf botanisch behang gebruiken om je interieur te transformeren?

Waarom Botanisch behang een trend is

Botanisch behang kent fantastische patronen, van heel fijn, tot grote afbeeldingen. Zo kun je jouw interieur al dan niet deels voorzien van echte muurdecoratie in de vorm van behang. Maar waarom dan botanisch behang?

De afgelopen jaren hebben planten, en plantenstellages steeds meer ruimte binnenshuis gekregen. Het behang met planten kun je in het verlengde zien hiervan. Het is een trend die zichzelf ontwikkeld heeft.

Meer groen in huis, maar dan op de muren

 

Plantenbehang roept natuurlijk direct associaties op met de natuur. Het wordt gekenmerkt door gedetailleerde afbeeldingen van planten, bloemen en bladeren. In een tijd waarin mensen vaak in stedelijke omgevingen leven, verlangen velen naar een stukje natuur in hun huizen. Botanisch behang biedt een eenvoudige manier om deze natuurlijke look & feel binnen te brengen.

Daarnaast komt de trend mede voort uit een groeiende interesse in milieubewustzijn en duurzaamheid. Mensen willen zich meer verbonden voelen met de natuur en streven naar een gezonder, groener leven; al dan niet bewust of onbewust.

Een van de belangrijkste redenen waaraan botanisch behang zijn populariteit dankt is dat het rustgevend, vrolijk werkt. De natuurlijke kleuren en patronen zorgen voor een harmonieuze sfeer, waardoor mensen zich meer ontspannen en in balans voelen in hun omgeving. Dat is ook de reden waarom zogenaamde groene wanden in binnenruimtes zo populair zijn. 

Hoe pas je zelf botanisch behang toe in huis?

  • Accentmuur maken: Een van de meest populaire manieren om botanisch behang te gebruiken, is door een accentmuur te creëren. Kies een muur in de kamer die je wilt transformeren en bedek deze met botanisch behang. Dit zal meteen de aandacht trekken en een echte blikvanger in de kamer creëren.

  • Inbouwkasten en Meubels: Overweeg om inbouwkasten, boekenplanken of nissen te bekleden met botanisch behang. Dit voegt een onverwachte twist toe aan je interieur en geeft deze stukken een unieke uitstraling.

  • Kamerscheiding: Als je een open plattegrond hebt, kun je botanisch behang gebruiken om ruimtes visueel van elkaar te scheiden. Bijvoorbeeld, als je een woonkamer en eetkamer in dezelfde ruimte hebt, kun je een deel van de muur bedekken met het behang om een subtiele scheiding tussen de twee gebieden te creëren.

  • Combinatie met Natuurlijke Materialen: Combineer botanisch behang met natuurlijke materialen zoals hout, steen en rotan om een samenhangende natuurlijke sfeer te creëren.

https://www.littledreamers.nl/