TAEC
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een telescoopladder beter dan andere ladders?

Ben je van plan om binnenkort te gaan klussen? In dat geval kunnen ladders meestal niet ontbreken, want daarmee kun je veel kluswerkzaamheden verrichten. Denk aan het leeghalen van je dakgoot, je plafond schilderen en nog veel meer activiteiten. Maar je hebt natuurlijk de keuze uit verschillende ladders. Vooral een telescoopladder is tegenwoordig zeer populair. Maar wat zijn dan de voordelen van een telescoopladder? Dat lees je in dit artikel.

Je kunt de ladder inschuiven

Heb je weinig opbergruimte, maar wil je toch een mooie ladder aankopen? Dan is het verstandig om voor een telescoopladder te gaan, want deze kun je inschuiven. Op die manier kun je hem gemakkelijk op verschillende plaatsen opbergen. Denk aan de garageruimte of je tuinhuis. Maar je kunt de ladder natuurlijk ook op zolder leggen. Een normale ladder neemt wel veel ruimte in beslag en dan loop je al snel tegen verschillende praktische opruimproblemen aan.

De ladder is op verschillende hoogtes instelbaar

Veel reguliere ladders hebben een vaste hoogte. Dat is voor verschillende kluswerkzaamheden niet praktisch, omdat je voor sommigewerkzaamheden hoger of lager moet zijn. Bij een telescoopladder loop je niet tegen dat probleem aan, want deze is op verschillende hoogtes instelbaar. Dat maakt de ladder niet alleen praktischer, maar tegelijkertijd veiliger. Je gaat dan namelijk geen gekke manoeuvres maken.

De ladder is gemakkelijk te vervoeren

Ben je van plan om de ladder voor je onderneming te gebruiken? Dan neem je de ladder natuurlijk ook mee naar verschillende klanten. Een telescoopladder is gemakkelijker te vervoeren dan veel andere ladders. Dit komt vooral door het materiaal. De ladder is namelijk van aluminium gemaakt. Dit materiaal staat niet alleen bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit, maar tegelijkertijd is het zeer licht materiaal. Daarom kan een ladder van aluminium gemakkelijk vervoerd worden.

Je kunt de ladder binnen en buiten gebruiken

Een telescoopladder is multifunctioneel, want je kunt hem zowel binnen als buiten gebruiken. Binnenshuis kun je de ladder bijvoorbeeld gebruiken voor het ophangen van gordijnen of het reinigen van grote ramen. Buitenshuis kun je de ladder gebruiken voor het snoeien van bomen, het plukken van fruit of voor verscheidene andere klusjes.

De ladder is veilig

Bij het uitvoeren van werkzaamheden staat de veiligheid natuurlijk ook centraal. Veel mensen sterven jaarlijks door ongelukken in of rondom het huis. Ook ongelukken met ladders komen regelmatig voor. Om die reden is het belangrijk dat je ladder aan de belangrijkste veiligheidseisen voldoet. Een goede telescoopladder voldoet aan de strengste Europese veiligheidsvoorschriften.