TAEC
Image default
Woningen

Waarom is luxe hout zo goed?

Een bijzondere term; luxe hout. Wat houd luxe hout precies in? Je zou toch denken dat hout gewoon hout is, hoe luxe kan het zijn? Toch is er wel degelijk een groot verschil in hout soorten. Ze hebben allemaal verschillende unieke eigenschappen waardoor ze op hun eigen manier speciaal zijn. Zo is luxe hout vaak afkomstig van bomen die groeien op tropische eilanden. Deze afkomst heeft weer effect op de hardheid, het uiterlijk en de duurzaamheid van het hout. Al deze factoren zorgen ervoor dat hout enorm gewaardeerd is binnen de constructie, meubels en zelfs bedrijven als www.nordicwoods.nl verkopen luxe hout als brandhout. In dit artikel bekijken we hoe luxe hout van pas komt bij verschillende activiteiten en waarom het zich zo kan onderscheiden vergeleken met normaal hout.

Constructie

Luxe hout wordt vaak gebruikt in de bouw vanwege zijn vele voordelen. Omdat het hout origineel van een exotisch eiland komt, is het hout vaak erg uniek kwa uiterlijk. Het heeft bijvoorbeeld mooie patronen, kleuren of andere soort zichtbare kenmerken die andere soort hout niet hebben. Op deze manier kan luxe hout goed worden toegepast bij het maken van meubels. vloeren of andere decoratie. Daarnaast is luxe hout ook aanzienlijk sterker dan gewoon hout. Dit komt omdat de grond op deze tropische eilanden vaak vol zit met voedingsstoffen. Luxe hout kan daarom ook gebruikt worden voor constructies die sneller en zwaarder belast worden zoals vloeren of trappen. Nog een voordeel van deze voedingsrijke bodem is dat de bomen zelf gezond zijn. Hierdoor voorkom je dat hout sneller rot door middel van ziektes. 

Brandhout

Aan de andere kant van het spectrum kan luxe hout ook erg goed gebruikt worden in een houtkachel. Dit lijkt in eerste instantie vooral zonde van het hout, aangezien er aan luxe hout zeker een prijskaartje hangt, maar er zijn genoeg voordelen die luxe hout met zich meebrengen als brandhout. Zo is luxe hout bijvoorbeeld erg droog. Dit komt omdat er minder vocht in zit. Hierdoor zorgt luxe hout voor efficiëntere verbranding en hoeft de kachel niet onnodig veel energie te verbruiken om eerst al het vocht te verwijderen voordat het hout uiteindelijk kan gaan branden. Daarnaast is luxe hout ook veel harder dan normaal hout, waardoor het hout langzaam verbrand. Dit betekend dus dat je langer van de warmte kan genieten. Luxe hout van www.nordicwoods.nl is dus enorm efficient, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken.