TAEC
Image default
Bedrijven

Waarom is terreinverlichting zo belangrijk?

Als de zomertijd ten einde komt, betekent dit dat het parkeerterrein steeds vroeger op de dag donker wordt. Deze tijdsverandering, in combinatie met de naderende winterse weersomstandigheden, kan je bedrijfsterrein in gevaar brengen. Verhoog dit seizoen de veiligheid en beveiliging van het parkeerterrein voor alle bezoekers en werknemers met de juiste verlichting.

Lees verder en ontdek hoe een goede verlichtingsinstallatie voor parkeerterreinen ongelukken kan helpen voorkomen, criminaliteit kan helpen voorkomen en je als bedrijfseigenaar zelfs tijd en geld kan besparen.

Voordelen goede terreinverlichting

Er zijn belangrijke voordelen verbonden aan verlichting op parkeerterreinen. Belangrijker dan je in eerste instantie misschien had gedacht. De voordelen kunnen zitten in de vorm van het design, de professionaliteit en de veiligheid. Net zoals het installeren van verlichting voordelen heeft voor de veiligheid van voetgangers, kan het ook voordelen hebben voor het design, de professionele status en de aantrekkingskracht van een bedrijf. Lees gerust verder en ontdek een aantal voordelen van parkeerterreinverlichting, en waarom het iets is dat je als bedrijfseigenaar zeker in overweging zou moeten nemen.

Voorkom ongevallen op het parkeerterrein van je bedrijf

Elk jaar gebeuren er vele ongevallen met voertuigen op parkeerterreinen. Zorg daarom voor een maximale veiligheid voor je klanten en werknemers op het terrein door goede en voldoende buitenverlichting.

Het installeren van verlichting rond de perimeter van het parkeerterrein kan ervoor zorgen dat alle in- en uitgangen ’s nachts of bij slecht weer duidelijk zichtbaar zijn. Verlichtingsarmaturen die strategisch rond de parkeerplaatsen zijn verspreid, kunnen ook zorgen voor voldoende licht op geparkeerde voertuigen, zodat alle voetgangers en bestuurders hun omgeving duidelijk kunnen zien. Als je tijdens de feestdagen meer klandizie verwacht, kan het goed verlicht houden van het parkeerterrein helpen mogelijke ongevallen tijdens de vakantiedrukte te voorkomen.

Verhoog de veiligheid rondom je bedrijf

Een parkeerplaats zonder goede verlichting kan een groot doelwit zijn voor potentiële criminelen die willen inbreken of het bedrijf en geparkeerde voertuigen willen vernielen. Zelfs met beveiligingscamera’s of personeel kan duisternis potentiële wetsovertreders helpen door ze verborgen te houden voor de beveiligingssystemen.

Met de juiste verlichting en veiligheidsmaatregelen worden je bedrijf en parkeerterrein minder een doelwit en wordt de kans op misdaad op het terrein kleiner. Geef je klanten en personeel meer zekerheid dat hun auto’s en bezittingen veilig zijn terwijl ze winkelen, werken of genieten van hun tijd in je bedrijf met goede terreinverlichting.

Bespaar energie met LED-parkeerplaatsverlichting

Als je eigenaar bent van commercieel vastgoed kan het omzetten van de bestaande verlichtingssystemen naar LED helpen de energiekosten te verlagen. Een van de grootste besparingen liggen binnen bereik als je de verlichtingssystemen op parkeerterreinen aanpakt.

De verlichtingsarmaturen van een parkeerterrein worden voortdurend blootgesteld aan de elementen en moeten bestand zijn tegen onvoorspelbare weersomstandigheden. LED’s zijn duurzaam en bieden het hele jaar door betrouwbare verlichting. Ze vereisen ook minder onderhoud en vervangende lampen.

Bovendien zenden LED-lampen voor parkeerterreinen geen UV-straling uit die normaal gesproken insecten of ander ongedierte aantrekt, zodat het parkeerterrein insectenvrij blijft! Het upgraden van het huidige verlichtingssysteem of het kiezen van LED-armaturen voor je parkeerterrein kan de energiekosten verlagen en je op de lange termijn tijd en geld besparen.

Professionaliteit

Het installeren van parkeerverlichting geeft het gebouw en het bedrijf een hogere professionele status, waardoor het er goed uitgerust uitziet en klaar is voor eventuele klanten die op bezoek komen.

Bedrijven die geen parkeerplaatsverlichting laten installeren, zullen minder praktisch overkomen dan bedrijven die dat wel laten doen, en klanten die op bezoek komen voor vergaderingen zullen zich veiliger voelen als het terrein verlicht is.

In het algemeen lijkt parkeerterreinverlichting misschien een extra stap, maar in feite zal deze extra stap het niveau van veiligheid, beveiliging, design en professionaliteit verhogen dat een bedrijf al bezit.