TAEC
Image default
Meubels

Waarom kiezen voor inbouwspots LED?

Wanneer je bent aangekomen bij het uitkiezen van de verlichting voor je woning waar je gebruik van gaat maken zal je kunnen vaststellen dat er best een aantal verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Eén van deze mogelijkheden zijn de zogenaamde inbouwspots LED. Voor deze verlichting geldt dat ze ongelofelijk populair is. Dit niet alleen omdat ze kan worden weggewerkt in verschillende oppervlakken, maar ook omdat je er een behoorlijke besparing mee kan realiseren in vergelijking met bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenspots. Speel jij ook met het idee om gebruik te gaan maken van dit type verlichting, maar wil je hier graag eerst wat meer over te weten komen? Dan zal de informatie die je aantreft hier op deze pagina je daarbij zeker kunnen helpen. 

Hoeveel energie kan je besparen met inbouwspots LED?

Hoeveel energie je exact zal kunnen besparen is in de praktijk een beetje afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat inbouwspots LED een behoorlijk stuk energiezuiniger zijn in vergelijking met halogeen. Dat geldt uiteraard ook ten opzichte van de gloeilamp. Gemiddeld kunnen we dan ook concluderen dat je zomaar eens zou kunnen rekenen op een besparing op het stroomverbruik oplopend tot zomaar even 70 procent. Het spreekt voor zich dat, dat uiteindelijk op de eindafrekening van je energiefactuur een groot verschil kan zijn.

Kan je inbouwspots LED zelf plaatsen of niet? 

Ben je van plan om gebruik te gaan maken van inbouwspots LED? Dan spreekt het voor zich dat je, je ook even zal willen afvragen of je deze zelf kan plaatsen of niet. Veel mensen maken zich daar toch een klein beetje zorgen om. In principe is dat nergens voor nodig. Het plaatsen van een inbouwspot met LED hoeft namelijk helemaal niet zo lastig te zijn, integendeel. Voor de doorsnee doe-het-zelver geldt dan ook dat hij hier doorgaans zonder ook maar enig probleem in zal slagen. Ben jij iemand die hier toch niet bepaald veel kaas van heeft gegeten? In dat geval kan je alsnog een vakman inschakelen. De eenvoudige installatie zorgt ervoor dat je  voor de plaatsing niet veel kosten zal moeten betalen. Dit hoeft dus zeker niet als een nadeel van deze inbouwspots te worden aanzien.

Ook perfect te gebruiken in bijvoorbeeld de trap van je woning

Eén van de belangrijkste voordelen die toegeschreven kunnen worden aan inbouwspots LED heeft ook te maken met het feit dat je ze eigenlijk in zowat eender welk oppervlak kan verwerken. Wanneer je tegenwoordig kijkt naar zowel klassieke als moderne kasten zien we dat er niet zelden één of soms zelfs meerdere lampjes in zijn verwerkt. Doorgaans gaat het hierbij zeker bij de meer moderne exemplaren om inbouwspotjes die werken met LED verlichting. Niet alleen staat deze vorm van verlichting er om bekend veilig te zijn (ze wordt immers niet zo warm), daarnaast kan je er ook nog eens heel wat geld door besparen. Nog een fijne locatie om gebruik te maken van LED inbouwspotjes is de trap van je woning. Door deze LED verlichting telkens per traptrede aan beide (of één) zijden te verwerken zal je kunnen rekenen op een werkelijk prachtig eindresultaat.