TAEC
Image default
Auto's en Motoren

Waarom verkoop je een sloopauto? Drie redenen!

Weet jij wat een sloopauto is? Vaak wordt dit verward met een schadeauto, maar deze twee zijn niet hetzelfde. Beide auto’s hebben natuurlijk schade. Bij een sloopauto is het repareren van deze schade helaas duurder dan het verkopen ervan. De auto is total loss verklaard. Wat doe je dan met een auto in deze staat? Je kunt gelukkig gewoon een schadeauto verkopen. Lees snel verder en ontdek waarom! 

Je verdient er wat aan

Je vraagt je wellicht af: krijg ik überhaupt wat voor mijn sloopauto? Het antwoord is ja! De originele prijs zul je er uiteraard niet voor krijgen, maar je houdt er toch een zakcentje aan over. Elk bedrag is mooi meegenomen. Daarnaast kost een auto die stilstaat je alleen maar geld. Denk aan wegenbelasting en de autoverzekering. De beste keuze is dus verkopen. Zo ben je ook van al deze maandelijkse kosten af. Gespecialiseerde bedrijven, zoals OSW, helpen je daarbij en zorgen voor het beste bod! 

Het is milieubewust

Wist je dat het verkopen van je sloopauto hartstikke milieubewust is? De auto staat waarschijnlijk op de oprit of in een opslag. Na lange tijd resulteert dat in roest en het lekken van vloeistoffen. Dat is niet zo vriendelijk voor het milieu. Daarnaast kunnen veel onderdelen van de auto gewoon nog gebruikt worden. De meeste onderdelen zie je namelijk terug in een andere auto. Verkoop hem dus aan een professional. Die weet precies wat ze ermee kunnen doen. 

Je komt er gemakkelijk vanaf

Zoals we je al vertelden zijn er genoeg bedrijven die je helpen bij het verkopen van deze sloopauto. Vaak kun je zelfs niet zonder, want niet iedereen koopt zomaar een sloopauto. Een auto verkopen via een gecertificeerde automakelaar scheelt je een hoop gedoe. Zij regelen de verkoop en komen vaak binnen 24 uur met het beste bod. Krijg je de auto niet meer aan de praat? Vaak halen ze deze dan ook nog eens gratis voor je op. Dat hoef je dus allemaal niet zelf te regelen.

 

Dus, staat er bij jou in de garage een sloopauto waar je niks mee kunt? Verkoop hem dan! Je verdient er bijvoorbeeld wat aan in plaats van dat je geld verliest. Daarnaast ben je erg milieubewust bezig en kom je er gemakkelijk vanaf. Waar wacht je nog op? Meld de auto aan bij een automakelaar en geef jouw sloopauto een nieuw leven.