TAEC
Image default
Woning en Tuin

Waarom zou je kiezen voor meerpuntssluitingen?

De veiligheid van je woning is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen voor jou. Als je woning immers niet veilig is, dan kun je er ook niet tot rust komen. Dit is echter wel belangrijk, want je wil na een lange dag werken gewoon rustig onderuitgezakt op de bank kunnen zitten. Ook is het gewoon prettig om te weten dat je je niet zo’n zorgen hoeft te maken over inbrekers. Een goed slot op je deur is dan ook zeker aan te raden. Een van de soorten sloten waar je voor zou kunnen kiezen, zijn meerpuntssluitingen.

Meerdere sluitpunten

Het ding van meerpuntssluitingen zit hem eigenlijk al een beetje in de naam zelf. Een meerpuntssluiting sluit op meerdere punten. Een normaal slot dat op veel deuren zit, sluit maar op 1 punt. Vaak is dit voldoende, maar je kunt je wel voorstellen dat dit een stukje minder veilig is dan als je meerdere sluitpunten hebt. Je deur zal dan echt goed dicht zitten. Bij meerpuntssluitingen zijn het over het algemeen 3 tot 5 sluitpunten, maar je kunt het vaak ook zo gek maken als je zelf wil.

Extra veiligheid door meerpuntssluitingen

Een van de redenen waarom mensen kiezen voor meerpuntssluitingen is dan ook het feit dat het vaak veiliger is dan het slot dat je nu op je deur hebt zitten. Het is een stuk veiliger dan een heleboel sloten. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuw slot voor op jouw woning, dan kun je zo’n soort sluiting zeker een keertje overwegen. Vraag ook je slotenmaker anders eens of het voor jou de moeite waard kan zijn om een meerpuntssluiting te laten plaatsen.

Kies voor gemak

Verder is het natuurlijk ook van belang dat je als bewoner van je woning nog steeds snel en eenvoudig van binnen naar buiten en andersom kunt gaan. Dit houdt dan ook in dat je niet te veel onnodige tijd hoeft te verspillen aan het open- en dichtdoen van je sloten. Daarom is het dan ook wel praktisch dat je slechts een slot hoeft te openen. Alle sluitpunten zitten hieraan verbonden, waardoor je dus niet voor elk sluitpunt afzonderlijk het slot hoeft open te maken. Dit scheelt jou tijd en op deze manier is het dan ook een zeer gebruiksvriendelijk slot.

Kies jij voor meerpuntssluitingen?

Het is dus goed om te weten dat een optie voor jouw woning altijd is om voor meerpuntssluitingen te kiezen. Toch kan het zo zijn dat het voor jou slimmer is om ergens anders voor te kiezen. Wie weet vind je het een beetje overdreven om meerdere sluitpunten te hebben. Of misschien vind je het nog niet veilig genoeg en zou je graag een nog beter slot op je deur laten installeren. Waar je ook naar op zoek bent, het kan hoe dan ook geen kwaad om eens contact op te nemen met een erkende slotenmaker bij jou in de buurt.