TAEC
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer is een rittenregistratie nodig?

Wat is rittenregistratie

Laten we beginnen bij het begin, wat is een rittenregistratie eigenlijk? Heel simpel gezegd houdt een rittenregistratie in dat alle ritten die worden gereden in een auto worden geregistreerd. Hierbij kunt u denken aan start- en vertrektijden, het aantal afgelegde kilometers, bezochte adressen en meer.

Voor wie is een rittenregistratie nodig

Een rittenregistratie wordt vooral bijgehouden door:
–          Zakelijke (lease)rijders
–          ZZP-ers
–          Wagenparkbeheerders

Voor zakelijke rijders

Voor zakelijke rijders is een rittenregistratie van belang wanneer er geen bijtelling wordt betaald voor de auto van de zaak. Van de Belastingdienst mag er maximaal 500 kilometer privé worden gereden in de auto van de zaak. Als dit aantal wordt overschreden, geldt de bijtelling. Om te kunnen aantonen dat er niet meer dan 500 kilometer privé wordt gereden, is het van belang een rittenregistratie bij te houden. Zo kan dit bij controle van de Belastingdienst worden aangetoond.

Voor ZZP

Ook voor ZZP-ers kan een rittenregistratie belangrijk zijn. Staat de auto op de zaak, dan geldt bovenstaande regeling. Een rittenregistratie bijhouden of kiezen voor bijtelling. En als er zakelijke ritten zijn in de privéauto, is het voor een ZZP-er interessant deze zakelijke kilometers te declareren als zakelijke kosten.

Voor wagenparkbeheerder

Voor wagenparkbeheerders is een rittenregistratie interessant om inzicht te krijgen in het rijgedrag van medewerkers of inzicht te krijgen in locaties ten behoeven van een planning. Via het GPS ritregistratiesysteem van TrackJack heeft de wagenparkbeheerder dit inzicht online. Enerzijds door middel van een kaart waarop locaties van alle voertuigen staan vermeld. En anderzijds een volledige rittenregistratie van alle ritten die van ieder voertuig worden gereden.

Uiteraard kan een rittenregistratie voor tal van andere toepassingen worden gebruikt. In dit artikel hebben we de meest voornaamste doelgroepen benoemd.

Wilt u meer informatie over rittenregistratie? Neem dan eens contact op met TrackJack Europe, zij informeren u graag verder over de mogelijkheid. www.trackjackeurope.com

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/