TAEC
Image default
Sport

Wat helpt er echt tegen snurken?

Door snurken kunnen miljoenen mensen wereldwijd dagelijks niet in slaap vallen. Omdat er slaapproblemen zijn door snurken worden er jaarlijks talloze onderzoeksrapporten gepubliceerd, worden er tientallen zelfhulpboeken uitgegeven en worden er talloze wonderbehandelingen verkocht. Dit alles om van deze vervelende “toestand” af te komen, maar wat helpt er nu echt tegen snurken?

Hoe ontstaat snurken

Als je slaap verslappen je spieren. Je tong is dus ook een spier die verslapt als je gaat slapen, als dit gebeurd bedenkt je tong een gedeelte van je keelholte en versmalt je luchtwegen, hierdoor ontstaat snurken.

Pas je slaappositie aan om snurken te voorkomen

Je slaappositie heeft heel veel impact om snurken te voorkomen. Mensen die snurken slapen vaker op hun rug als je snurken wil voorkomen moet je je dus aanwennen om op je zij te gaan slapen. Als je dan nog altijd snurkt moet je proberen je hoofd iets hoger te krijgen door een extra kussen te gebruiken. Hierdoor kan je de luchtwegen iets verder open laten als je in slaap valt omdat je iets rechter ligt.

Wat helpt tegen snurken is je leefstijl aan te passen

Tot slot als je echt wilt weten wat helpt tegen snurken is je leefstijl compleet om te gooien. Mensen die lijden aan overgewicht hebben vaak ook last van ademhaling, omdat hun zwaardere nek en gezicht meer op hun luchtwegen duwt wat weer tot snurken kan leiden. Deze mensen moeten dan zorgen dat ze iets slanker worden en meer te bewegen om snurkproblemen te voorkomen. Wat je nog meer kan doen is twee uur voor het slapen te gaan alcohol en andere verdovingsmiddelen te  vermijden.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/