TAEC
Image default
Electronica en Computers

Wat is de beste MacBook?

De nieuwe MacBook Air met M1 is van een underpowered model tot een van de snelste ultradunne laptops op de markt gegaan, voor de meeste mensen is dit de beste MacBook. Het vertrouwde ontwerp is verbeterd om recordprestaties te bereiken en met een batterij die de hele dag meegaat. Naast deze snelheids- en duurzaamheidsverbeteringen zorgt de nieuwe M1-chip er ook voor dat iOS- en iPadOS-programma’s voor het eerst ook op de Mac te gebruiken zijn. Met M1 is er weinig reden om de MacBook Air links te laten liggen.

Als je echter op zoek bent naar duurzamere prestaties, kun je misschien beter kiezen voor de MacBook Pro met twee Thunderbolt 3-poorten. Waar de MacBook Air geen ventilator heeft, heeft de MacBook Pro een traditioneel koelsysteem, zodat je veeleisende programma’s urenlang kunt uitvoeren zonder je zorgen te hoeven maken over oververhitting. De meeste mensen zullen tevreden zijn met de Air, maar krachtige gebruikers kunnen overwegen de overstap te maken naar de Pro. Net als de MacBook Air heeft de MacBook Pro een ongelooflijk snelle SSD en draait hij op het prachtige nieuwe Big Sur OS van Apple.

En hoe zit het met de Intel-MacBooks die nog niet zijn geüpdatet naar M1? Nou, die zijn niet helemaal irrelevant. Tot nu toe heeft Apple alleen de MacBook Pro opgefrist met twee Thunderbolt 3-poorten. Als je een extra paar ingangen nodig hebt, verkoopt het bedrijf nog steeds het topmodel met vier Thunderbolt 3-aansluitingen. Ook deze draait op verouderde Intel-chips die niet dezelfde prestaties of uithoudingsvermogen hebben als de M1 CPU.

Dan is er nog de 16-inch MacBook Pro. Dit monster, ooit de krachtigste van het stel, ziet er niet meer zo machtig uit nu de MacBook Air en MacBook Pro zo’n snelheidsboost hebben gekregen. Dat wil niet zeggen dat het geen goede laptop is. Hij heeft een geweldig 16-inch paneel, geweldige luidsprekers en het modernste ontwerp van het stel. En ondanks dat hij op Intel draait, is de batterijduur geweldig.

Ons advies? Als je nu een laptop nodig hebt, ga dan voor de MacBook Air of MacBook Pro met M1. Als je kunt wachten en meer vermogen of poorten nodig hebt, geef Apple dan een paar maanden de tijd om nieuwe versies van de 16-inch MacBook Pro en mogelijk een nieuwe 14-inch MacBook Pro met Apple Silicon en extra Thunderbolt-poorten uit te brengen.

Op zoek naar meer advies? Lees andere hardware tips.