TAEC
Image default
Bedrijven

Wat je op orde moet hebben als je gaat verhuizen

Na al die jaren in je huis kan het tijd zijn voor een nieuwe woning. Als je een huis hebt gevonden in deze oververhitte woningmarkt, denkt men vaak aan het inrichten ervan, maar het is ook ontzettend belangrijk om een aantal zaken vooraf te regelen. Wat dat dan moet zijn, lees je in dit artikel.

Adreswijziging

Wanneer je gaat verhuizen betekent het ook dat je in een nieuwe plaats, straat of provincie gaat wonen. Dat betekent dus ook dat je een nieuw adres krijgt. Wanneer je gaat verhuizen in Haarlem is het belangrijk dat je bij instanties aangeeft dat je nu niet meer midden in de stad woont, maar buitenaf in Haarlem woont. Ook heeft PostNL een verhuisservice, waarbij je post nog tijdelijk wordt doorgezonden. Hiermee laat je tijdelijk je post doorsturen naar een ander adres, zoals het adres van je ouders of van vrienden, omdat je gaat verhuizen.

Fiscale zaken aanpassen

Als je naar een nieuw huis verhuist, is het ook logisch dat er een verandering plaatsvindt in de hypotheeklasten, bijvoorbeeld op je belasting. Het is belangrijk om na te gaan wat de uitwerking is van de veranderende hypotheeklasten op je fiscale status. Regel dit goed en op tijd, zodat je op een later tijdstip niet voor verrassingen komt te staan.

Verzekeringen

Er kan een verschil zijn in de verzekeringen die je nodig hebt als je gaat verhuizen. Wanneer je gaat verhuizen is het een goed moment om al je verzekeringen nog eens na te lopen. Denk aan inboedel- en opstalverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en een rechtsbijstandverzekering. Daarbij brengt verhuizen ook risico’s met zich, bijvoorbeeld wanneer je meubels verplaatst van A naar B. Als je gaat verhuizen in Haarlem heb je bijvoorbeeld te maken met drukte, dus ook meer kans op schade aan het verhuisvoertuig. Hier dien je ook voor verzekerd te zijn.

Verhuizen zelf doen of laten doen

Het verhuizen kan een grote klus zijn als je al je spullen mee wilt verhuizen. Je kan ervoor kiezen om dit alles zelf te doen, maar je kunt ook een verhuizer inschakelen die veel werk uit je handen neemt. De kosten in verhuizers verschillen vaak enorm, dus het is aan te raden om een verhuiskostentool te gebruiken. Natuurlijk is zelf verhuizen ook een optie en met hulp van vrienden en familie moet dat ook kunnen lukken. Denk er dan wel aan dat je een verhuisbus nodig hebt en voldoende verhuisdozen.

https://degoedkopeverhuizer.nl/verhuisbedrijf-haarlem/