TAEC
Image default
Bedrijven

Welke linkbuilding prijzen hanteert een bureau?

Als je al enigszins hebt rondgekeken naar de linkbuilding prijzen die bureaus hanteren, heb je vast al eens een aanbieding gezien die er ongeveer zo uit ziet. Een linkbuilding pakket van 100 euro voor maar liefst 50 links! Of nog heftiger: een pakket van 50 euro voor 100 links! Laten we je nu vast vertellen dat dit soort aanbiedingen onzin zijn. Het gaat namelijk niet alleen om het aantal links dat je hebt, maar zeker ook om de kwaliteit! Het kan zelfs schadelijk zijn voor je backlink profiel als er op deze manier snel veel links worden aangebracht. Aan de hand van een reken voorbeeld leggen we je in dit artikel uit hoeveel geld het kost om een link naar jouw website te maken.

Het zoeken van een linkpartner
Welke linkbuilding prijzen zijn nu echt redelijk? Om backgroundlinks te kunnen aanvragen doorloop je een aantal stappen. Ten eerste is het natuurlijk van belang een goede linkpartner te vinden. Hier is het bureau snel zo’n tien minuten per link mee bezig. Het gaat niet om de eerste de beste hit in Google, maar relevante inhoud voor jouw website. Hoe relevanter de informatie is, hoe beter de link die gemaakt kan worden.

De webmaster mailen
Geautomatiseerde berichten naar zo’n tien webmasters tegelijk werken bijna nooit. Je krijgt meestal alleen reactie op heel persoonlijke berichten met unieke content. En zelfs dan komt het voor dat je een week moet wachten op reactie. Het bureau is zo’n vijf minuten bezig met het schrijven van een mail om een link aan de webmaster te vragen. Als hij na een week weer een mail moet schrijven, kost dat opnieuw minstens vijf minuten.

Iets terugdoen
Met enige regelmaat krijg het bureau de vraag terug of er ook iets voor de link terug kan worden gedaan. Meestal wordt het zeer gewaardeerd als er ook een link op de eigen website wordt geplaatst naar de website van die ander. Dit vraagt om wat zoek- en speurwerk, maar meestal is dit wel te vinden. Hier is een bureau ook ongeveer vijf minuten aan kwijt.

Het totale kostenplaatje
Tijd is geld, zo simpel is het nu eenmaal. We hebben alle stappen besproken die meegenomen moeten worden in de linkbuilding prijzen. Eerst tien minuten zoeken naar een linkpartner, dan de webmaster berichten gedurende vijf á tien minuten en ten slotte iets voor hem terugdoen. Dat laatste kost ook zo’n vijf minuten. Bij elkaar kom je dan op 20-25 minuten. Om het simpel te houden gaan we uit van twintig minuten in dit rekenvoorbeeld. Online marketing is mooi werk met goede inkomsten, denk dan aan zo’n dertig tot negentig euro voor elk uur. Dan is de belasting er uiteraard nog niet vanaf gehaald. Voor het gemak nemen we het getal ertussenin, namelijk zestig euro per uur. Op deze manier kom je uit op twintig euro per link. Best een verschil met het voorbeeld dat we eerder noemden! Reken dus niet op één euro per link, maar eerder op zo’n twintig euro per link.

 

Voordelig linkbuilding uitbesteden kan ook. Kijk op Increasy.nl voor meer informatie.