TAEC
Image default
Electronica en Computers

Welke ventilatoren bestaan er?

Ben jij op zoek naar een ventilator voor in je computer of ander apparaat dat vers lucht nodig heeft? Een ventilator zorgt ervoor dat lucht in beweging wordt gezet. Je kan een ventilator dan ook wel een turbomachine noemen. Je kan een ventilator gebruiken om een ruimte te voorzien van schone lucht of om vervuilde lucht af te zuigen. Dit wordt gedaan doordat de waaier van de ventilator wordt aangedreven door een elektrische motor.

Het geluidsniveau van een ventilator

Als je ventilatoren gaat kopen is het geluidsniveau niet onbelangrijk. Je wilt natuurlijk naast het genieten de schone lucht ook genieten van de rust in je leefomgeving. Veel ventilatoren maken geluid als ze aan staan. Dit kan best vervelend zijn als je probeert te slapen. Dit geluid komt doordat de ventilatorbladen door de lucht draaien. Gelukkig zijn er sinds kort ook steeds meer ventilatoren die bijna helemaal geen geluid maken.

Afstandsbediening van een ventilator

Als je een ventilator besteld worden veel ventilatoren geleverd met een afstandsbediening. Hierdoor kun je de ventilator aan en uit zetten. Naast dat je hem uit en aan kunt zetten zit er vaak ook een timerfunctie op de afstandsbediening. Hierdoor kun je instellen dat de ventilator op een bepaalde tijd uit of aan gaat. Door deze timer kun je makkelijk en gerust in slaap vallen en hoef je niet bang te zijn voor geluid.

Een ventilator bedienen met een app

Wat mogelijk is met een afstandsbediening kun je ook doen via een app op je telefoon of tablet. Er zijn veel moderne ventilatoren die je kunt besturen met behulp van een applicatie op je telefoon. Als je de app opent krijg je een menu te zien waar veel opties zijn om de ventilator op de juiste manier in te stellen. Een groot voordeel aan de app is dat je vaak de ventilatoren met een tijdschema kunt instellen. Zo bepaal jij wanneer de ventilator actief is. Je koopt zelf ventilatoren op https://www.tme.eu/nl/katalog/ventilatoren-dc-12v_112524/.

Veiligheid van een ventilator

Je zal je misschien wel afvragen of een ventilator wel veilig is. Gelukkig zijn de meeste ventilatoren altijd veilig. Bijna alle ventilatoren hebben namelijk een ventilatie korf die om de waaier zit voor de veiligheid. Hierdoor kun je niet zomaar je hand tussen de ventilatorbladen krijgen. Daarnaast bestaand er sinds kort ook bladloze ventilatoren. Maar er bestaan ook ventilatoren zonder korf. Als je kleine kinderen hebt dan kun je het beste deze ventilatoren vermijden.

Wil je nou een ventilator kopen? Dan kan dat op https://www.tme.eu/nl/  Electric components biedt veel ventilatoren aan in alle soorten en maten.