TAEC
Image default
Verbouwen

Zo bereken je schilderwerk

Wat kost schilderwerk en hoeveel vierkante meter moet je laten doen? Natuurlijk wil een schilder zoveel mogelijk meters maken, je bent hiermee op de eindstreep goedkoper uit. Voor kleine schilderklussen, bijvoorbeeld het plafond in het toilet, betaal je naar verhouding meer. Hoe bereken je schilderwerk en wat is de beste optie? Kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de kwaliteit.

Vierkante meters berekenen

De meeste schildersbedrijven rekenen per vierkante meter. Let op want hier komen mogelijk materiaalkosten en voorrijkosten bij. Door die extra kosten is het goedkoper om het schilderwerk op te sparen. Je kunt de schilder beter één dan zes keer laten komen. Dan hoef je ook maar één keer voorrijkosten te betalen, en dat scheelt.

Het aantal vierkante meters van wanden of plafonds berekenen is vrij eenvoudig. Vermenigvuldig de lengte met de breedte. Is de muur 4 meter lang en 2,50 meter hoog dan ziet de berekening er zo uit: 4 x 2,50 is 10 m². Je berekent het schilderwerk ook op deze manier wanneer het om buitenmuren gaat.

Kozijnen en deuren

Wil je kozijnen en/of deuren laten verven, dan bereken je dit niet in vierkante meters. Schildersbedrijf Amsterdam legt uit dat het in dit geval om het aantal deuren en kozijnen gaat. Natuurlijk speelt ook de afmeting van het kozijn mee, maar het verschil zal niet groot zijn.

Heb je anders schilderwerk zoals een balustrade, tuinmeubilair of schutting? Ook nu weer gaat het om het materiaal en het product, niet om het aantal vierkante meters. Bij veel hoeken en bochten heeft de schilder naar verhouding meer werk dan wanneer hij een vlakke muur schildert.

Hoeveelheid verf, lak of latex

Wanneer je schilderwerk berekent kan het schildersbedrijf ook aangeven wat de kosten zijn. Toch ben je er nog niet want het maakt veel verschil of het om een onbewerkte of bestaande ondergrond gaat. Maar ook in welke staat van onderhoud de bestaande ondergrond is.

Bij onbehandeld hout of een net gestucte muur moet de ondergrond eerst voorbehandeld worden. Hierna volgen er twee lagen verf of lak. Je kunt je voorstellen dat die voorbehandeling en de extra verflaag meer kosten met zich meebrengt. Terwijl een bestaande verflaag die er nog goed uitziet slechts één keer geschilderd wordt.

Om die reden is het altijd verstandig om het schildersbedrijf vooraf langs te laten komen. Woon je in Amsterdam, schakel dan ook schilder Amsterdam in. Bijvoorbeeld via de WAM Groep, werkzaam in Amsterdam of omgeving.

Korting op schilderwerk

Je berekent schilderwerk en ontvangt een offerte. Kun je korting op schilderwerk krijgen? Dat hangt van de hoeveelheid schilderwerk af. Maar ook van het seizoen. In de rustige wintermaanden geven sommige schildersbedrijven een korting die oploopt tot 30%. Terwijl je in de zomermaanden naar verhouding meer betaalt.

Ga niet zomaar van korting uit. Krijg je die toch, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Het gaat uiteindelijk vooral om de kwaliteit, het schilderwerk moet tot in perfectie zijn afgewerkt.

Garantie op binnen- en buitenschilderwerk

Schildersbedrijf Amsterdam geeft altijd garantie op al het schilderwerk. De meeste schildersbedrijven gaan voor een garantietermijn van 2 tot 4 jaar, maar het kan ook om een aflopende garantie gaan. Wanneer je een schilder ‘zwart’ inhuurt dan heb je geen recht op deze garantie.

Garantie op schilderwerk geldt voor alles, van latex spuiten of verven van wanden en plafonds tot het lakken van kozijnen, trapleuningen of andere zaken. Onder garantie vallen scheuren en blaasvorming maar ook het loslaten van de verf. De garantievoorwaarden zijn altijd bij het schildersbedrijf verkrijgbaar. Het is raadzaam om deze tegelijkertijd met de offerte aan te vragen.

 

https://wamgroep.nl/schilder-amsterdam/