TAEC
Image default
Beauty en verzorging

Zo groei en verzorg je een baard

Elke man zou je vertellen dat hij graag een baard zou willen hebben. Hoewel het vaak een kwestie van tijd en genetica is zijn er toch een aantal acties die je kunt ondergaan om baardgroei te stimuleren. Heb je al een baard? Dan is verzorging van uiterst belang. In dit artikel lees je hoe je baardgroei kan stimuleren en je je baard het beste kan verzorgen.

Baardgroeitips

Volgens velen hangt het hebben van een kwaliteitsbaard af van je genetica. Hoewel dit gedeeltelijk waar is, zijn er nog steeds veel dingen die je kunt doen om baardgroei te stimuleren. Een daarvan is om de testosteronniveaus op natuurlijke wijze te verhogen. Volg hiervoor de volgende 5 stappen:

  1. Train met zware gewichten. 
  2. Slaap voldoende. 
  3. Eet gezond en gevarieerd.
  4. Minimaliseer stress.  
  5. Kom regelmatig naar buiten voor vitamine D.

Hormonen in het lichaam worden mede bepaald door de hoeveelheid vet in het lichaam. Te veel of te weinig vet consumeren gedurende een lange periode kan leiden tot een daling van het testosteron en de daarmee gepaard gaande baardgroei. 

Naast het verhogen van de testosteronspiegel kun je ook supplementen en baardgroeiproducten gebruiken. Vitamine D en biotine worden aanbevolen als voedingssupplementen. Vitamine D verhoogt testosteron en biotine verdikt en versterkt huidig ​​haar. Tot slot slotte is minoxidil een veel gebruikt product om baardgroei te stimuleren. Minoxidil is een serum dat vaak wordt gebruikt in combinatie met een baardroller. Dit is een roller met kleine, meestal titanium naalden, die de huid doorboren om collageen en elastine te produceren en de haargroei in het gezicht te bevorderen.

Baardverzorging

Wanneer het aankomt op premium verzorging duikt er altijd een merk op: proraso. Proraso is een Italiaans merkt dat zich specialiseert in uiterlijke verzorgingsproducten voor mannen. Veel gebruikte proraso verzorgingsproducten voor baarden zijn: baardolie, baardshampoo en baardbalsem. Naast de verzorgingsproducten van proraso is argan olie ook een veel gebruikt product. Het voedt de haren en geeft het je baard een zacht, glanzende en gezonde look.

https://www.mijnbaard.nl/proraso