TAEC
Image default
Zakelijk

3 redenen om een website te laten maken

Als jij een bedrijf hebt, dan kun je een website laten maken of je doet dat zelf. Uitbesteden kan veel geld kosten en vooral beginnende ondernemers hebben dat niet altijd. Content Management Systemen (CMS) zoals WordPress maken het voor iedereen mogelijk om een mooie website in elkaar te zetten en dat gratis of voor een klein bedrag per maand. Waarom zou je veel geld uitgeven aan een webdesigner als je dat zelf voor aanzienlijk minder kunt? Hier vind je 3 redenen waarom een website laten maken door een specialist meer oplevert.

1.     Een website laten maken bespaart tijd

Het is inderdaad zo dat je zelf een website kunt maken en dat is niet moeilijk. Wil je hier iets speciaals van maken, dan zal je er wel veel tijd in moeten steken. Je moet nadenken over de lay-out en de structuur, maar ook over de teksten, de links, de informatie die je wilt verstrekken en de foto’s. Er gaat veel tijd zitten in het opstellen van een mooie website en dat is tijd die je anders kunt gebruiken om geld te verdienen en klanten te winnen. Besluit je een website te laten maken, dan kan een kleine site al binnen een week online staan.

2.     Uitbesteden bespaart geld

Het is inderdaad zo dat je eerst een investering moet maken als je een webdesigner inhuurt. Er zijn een aantal manieren waarop je toch geld bespaart en de investering zo terug betaalt.

  • Je kunt de tijd die je anders aan je website zou besteden gebruiken om klanten te winnen en geld te verdienen.
  • Een vakkundige ontwerper maakt een overtuigende en aantrekkelijke website waarmee je direct klanten werft.
  • Zou je een website laten maken, dan is deze vanaf het begin geoptimaliseerd voor de zoekmachines waardoor je sneller verkeer aantrekt en bezoekers krijgt.

3.     Een website laten maken is niet duur

De investering in een webdesigner is tegenwoordig al aanzienlijk lager dan wat hij was. Je kunt een website laten maken voor een bedrag van onder de 1000 euro. Je krijgt daar 5 pagina’s voor terug, een uniek ontwerp, een aantal foto’s en de diensten van het ontwerpbureau. Je levert de teksten zelf aan, dus de invulling is daarna aan jou. Op die manier betaal je weinig, moet je zelf wel wat tijd in je website steken, maar krijg je een site die uniek is, die voldoet aan alle SEO vereisten, een gebruiksvriendelijk CMS en het bureau staat altijd klaar om je te helpen en te adviseren.

Kennis en ervaring is onmisbaar

Als jij zelf een website maakt en hier veel tijd aan besteedt, dan krijg je een website die gemiddeld presteert en concurreert. Neem je een specialist in handen en ga je je website laten maken, dan krijg je sneller een unieke en overtuigende site die beter scoort in de zoekmachine resultaten en die mooier, duidelijker en overtuigender is dan die van je concurrenten. De initiële investering in de webdesigner verdien je terug met de inkomsten die je daardoor sneller genereert.