TAEC
Image default
Bedrijven

4 redenen waarom je een advocaat ondernemingsrecht moet inhuren voor je bedrijf

Een advocaat ondernemingsrecht heeft de kennis van de wet en de opleiding om al je zakelijke behoeften te behandelen. Of je nu een bedrijf start in je eentje, met partners, of met investeerders, een bedrijfsadvocaat kan je helpen je bedrijf en je investering te beschermen, misverstanden met de zakenpartners te voorkomen, en het belangrijkste, jezelf te beschermen tegen persoonlijke aansprakelijkheid voor zakelijke schulden en wettelijke verplichtingen.

Heb je een advocaat ondernemingsrecht nodig?

Je hebt geld gespaard om de onderneming van je dromen te starten en je hebt een business plan klaar om uitgevoerd te worden, maar je hebt nog een aantal voorbereidende zorgen die je met een advocaat ondernemingsrecht kunt aanpakken. De beslissingen die je in een vroeg stadium neemt, zullen van invloed zijn op de dagelijkse activiteiten in de toekomst. Van het kiezen van de naam van je bedrijf, tot het selecteren van het type van de zakelijke entiteit die geschikt is voor jou, kun je het advies van een advocaat ondernemingsrecht heel goed gebruiken.

De voorbereidende beslissingen die je in een vroeg stadium van de uitvoering van je businessplan neemt, zullen je tijd, geld en problemen in de toekomst besparen. Een bedrijfsadvocaat heeft de kennis, de opleiding, en de vaardigheden om je goed te adviseren. Een advocaat begrijpt de wet, heeft je belang voor ogen, weet hoe hij documenten moet indienen bij verschillende instanties, kan je uitleggen wat je rechten zijn, wat de voor- en nadelen van een juridische situatie zijn, en kan voorkomen dat ke fouten maakt.

Dit zijn enkele van de redenen waarom het inhuren van een bedrijfsadvocaat een goede investeringsbeslissing is.

1. Wat zijn je mogelijkheden?

Een advocaat ondernemingsrecht zal ervoor zorgen dat je een weloverwogen beslissing neemt die goed voor je is. Je opties zijn afhankelijk van je korte-en lange-termijn zakelijke doelstellingen en op het type bedrijf dat je op het punt staat te beginnen. Heb je bescherming nodig tegen aansprakelijkheid? Wil je zakenpartners hebben? Wil je in de toekomst werknemers in dienst nemen of kapitaal aantrekken? Zullen je immigratiestatus en inkomensniveau een impact hebben op het type entiteit dat je kiest? Een bedrijfsjurist zal je uitleggen of het starten van een bedrijf als eenmanszaak, of het oprichten van een vennootschap, een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, een maatschap of een andere entiteit, de beste optie voor je is.

2. Bescherm jezelf en je familievermogen

Een van de redenen om een bedrijf op te richten is om je en je persoonlijke bezittingen te beschermen tegen persoonlijke aansprakelijkheid. Het indienen van een oprichtingsakte of statuten alleen, zal je echter niet vrijwaren van persoonlijke aansprakelijkheid. Een entiteit moet naar behoren volgens de wet worden opgericht en moet voldoen aan de wettelijke formaliteiten. Je moet het bedrijf gescheiden houden van je persoonlijke financiën. Dit zijn fundamentele overwegingen die je een eerste bescherming zullen bieden.

3. Het opstellen van contracten en onderhandelingen

Een bedrijfsadvocaat stelt de standaardcontracten op die je nodig hebt in de omgang met klanten, cliënten, werknemers en leveranciers, en helpt je de contracten te begrijpen die andere partijen je willen laten ondertekenen. Wanneer je op het punt staat een belangrijke overeenkomst aan te gaan, zul je willen dat een advocaat deze beoordeelt en ervoor zorgt dat deze je voldoende bescherming biedt, voorziet in schadeloosstelling in geval van een schending, en dat de voorwaarden duidelijk en eerlijk zijn. Je investeert in het succes van je bedrijf wanneer je een bedrijfsadvocaat inschakelt voor het opstellen en herzien van contracten die juridische gevolgen zullen hebben voor je bedrijf.

4. Kopen of verkopen van een bedrijf

Of je nu een bedrijf koopt of verkoopt, er zijn veel juridische consequenties aan verbonden. Een bedrijfsjurist voert de due diligence uit en adviseert je of je de aandelen van een bedrijf of de activa ervan moet kopen, schrijft de overname- en koopovereenkomsten, en draagt de licenties en vergunningen over die nodig zijn om de activiteiten voort te zetten. Een ervaren bedrijfsjurist zal je helpen geld te besparen en aansprakelijkheden te vermijden.