TAEC
Image default
Tuin en buitenleven

4 tips om te ontspannen in de tuin

Je huis en daarbij je tuin moet een plek zijn waar je kan ontspannen. Je werkt waarschijnlijk de hele week en je hebt  een druk leven daarbuiten. Dan is het wel zo fijn om thuis te komen en een plek te hebben om te relaxen. Nu besteden mensen veel tijd aan het inrichten van de woning zelf, maar de tuin mag je ook niet vergeten. In de zomer en bij een beetje lekker weer is het heerlijk om in de tuin te zitten en te kunnen genieten. Om te ontspannen in de tuin is deze blog geschreven. Hier worden enkele tips gegeven die jou moeten kunnen helpen.

Een opgeruimde tuin is essentieel

Om geheel te kunnen ontspannen is het belangrijk dat je zorgt voor een opgeruimde tuin. Er zijn verschillende onderzoeken die bewijzen dat een rommelige omgeving voor onrust zorgt en dus niet voor ontspanning. Waarschijnlijk heb je niet steeds zin om de tuin weer op te knappen, maar het is wel belangrijk om het een beetje netjes te houden. Om minder werk aan de tuin te hebben wordt aangeraden om multifunctionele tuingereedschappen aan te schaffen. Deze type gereedschappen zijn ideaal om het tuinwerk snel en comfortabel te doen.

Denk bijvoorbeeld aan de Golden Gark. Dit is een tuingereedschap die je kan gebruiken als hark, schep en zeef. Zo kan je de bladeren in je tuin makkelijk bij elkaar harken, zeven en in een keer scheppen in de afvalcontainer. Je hoeft dus ook niet te bukken. Verder kan je ook nog kiezen voor bijvoorbeeld een Golden Zaba. Dit is een item die als zaag en als schop kan worden gebruikt. Ideaal om moeilijke ondergronden aan te pakken.

Zorg voor meerdere zithoeken

De zon kan nog wel is draaien en dan is het wel zo fijn dat je verschillende plekken hebt om comfortabel te zitten. Zo kan je denken aan het terras direct aan het huis gelegen, maar verder in de tuin een plekje maken is ook een aanrader. Je kan ook nog kiezen om een overkapping te maken met een binnen terras. Hier kan je dan in de koudere omstandigheden ook lekker beschut zitten.

Zorg voor kleuren en geuren

Mensen worden vrolijk van leuke kleuren en lekkere geuren. Dit kan ook helpen voor de ontspanning. Zorg dus dat je genoeg planten hebt met leuke kleuren en die ook voor een lekkere geur zorgen. Dit is vaak ook de reden dat mensen voor gras in de tuin kiezen in plaats van stenen. Vers gemaaid gras ruikt natuurlijk enorm lekker.

Water en geluiden toevoegen?

Er wordt wel eens gezegd dat bewegend water rustgevend kan zijn, en dat kan je doormiddel van een vijver ook realiseren. Dit heeft daarbij als voordeel dat er ook verschillende dieren naar toe komen. Zo kan je mooie vissen kwijt, maar komen vlinders en ander gevogelte ook lekker langs. Dit kan sfeervol zijn in de tuin en het piepen van vogels kan voor een rustgevend gevoel zorgen.