TAEC
Image default
Bedrijven

5 Belangrijkste voordelen van een auto van de zaak

Een auto van de zaak wordt veelal erkend als een prima secundaire arbeidsvoorwaarde. Het is in veel gevallen dan natuurlijk ook heel erg lekker om in zo’n auto van de zaak rond te kunnen rijden.

Wat is een auto van de zaak precies?

Een auto van de zaak, of ook wel een bedrijfswagen genoemd, is een voertuig dat door een werkgever ter beschikking wordt gesteld voor zowel zakelijk als privégebruik. Om het gebruik van een bedrijfswagen te rechtvaardigen, moet de werknemer vaak aanzienlijk voor zijn of haar functie reizen. Bijvoorbeeld in het geval van een regionale verkoopmanager.

De meeste bedrijfswagens worden tegenwoordig door de werknemer zelf uit een lijst van mogelijkheden gekozen die vooraf door hun werkgever goedgekeurd zijn. Er bestaat daarnaast alsook de mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer voor een auto te kiezen die je een auto van de zaak maakt. 

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het hebben van een auto van de zaak. We noemen hier de 5 belangrijkste op.

1. De kosten van de auto worden vergoed

Het grootste voordeel van een zakelijke auto is voor haar berijder een financieel verhaal: de zaak betaalt namelijk de volledige kosten van de auto. In principe wordt het hebben van een auto van de zaak dan een onderdeel van je loon.

2. Zonder zorgen rondrijden

Je krijgt dan evenzo in veel gevallen een tankpas van de zaak en wat daarnaast ook heel erg fijn is, is dat jouw bedrijf alle kosten qua verzekeringen dekt. Dit voordeel kan flink oplopen en als werknemer kan je hier dan ook behoorlijk wat voordeel uit halen. Dit alles kan je bijvoorbeeld heel wat vaste lasten of aanschafkosten besparen.

3. Je rijdt in een kwaliteitsauto

Veel bedrijven geven hun werknemers een heel mooie auto van de zaak. Het zijn in de meeste gevallen niet de allergoedkoopste auto’s. Dat betekent dat jij dus zeer waarschijnlijk in een hoogwaardige auto rond mag rijden. En wat maakt het dan nog uit of jouw werkgever deze auto met een belettering uitvoert als uithangbord voor zijn bedrijf. Een auto bestickeren levert voor hem zo immers meer naamsbekendheid op en voor jou soms ook meer klanten. Als jij jouw eigen baas bent, dan is dit zeker een must te noemen!

4. Als een werving incentive

Veel werkgevers stellen tegenwoordig een financiële compensatie in het vooruitzicht voor als ze personeel willen aantrekken. Een bedrijfswagenregeling kan eveneens een grote stimulans zijn om een gewaardeerd personeelslid te behouden. Een auto van de zaak is in dit geval een uitstekende manier om al jouw medewerkers te laten zien dat jij hun harde werk absoluut waardeert.

5. Interessant voor startende ondernemers

Veel ondernemers kiezen ervoor om de apparatuur en voertuigen voor hun bedrijf te leasen. Dit omdat het een kosteneffectief alternatief voor kopen kan zijn. En dan vooral wanneer je net begint. Bij leasing betaal je vaste maandlasten. Een auto leasen is wellicht beter voor als je weinig geld tot je beschikking hebt of als jij graag om de paar jaar van auto wilt wisselen.

Genoeg reden om na te denken over een auto van de zaak. Zo kan je bij je (potentiele) klanten een goede indruk maken!