TAEC
Image default
Zakelijke dienstverlening

4x handige tips voor het aanvragen van een zakelijke lening

Als bedrijf heb je de optie om een zakelijke lening aan te vragen. Daarmee kan je investeren of nieuwe spullen aanschaffen. Je kan een zakelijke lening laten uitbetalen op een zakelijke rekening. Een zakelijke lening aanvragen lijkt misschien wel makkelijk, maar er zijn een aantal zaken waar je goed over moet nadenken. Lees daarom snel verder voor vier tips die jou kunnen helpen bij het aanvragen van een zakelijke lening. 

 

Het geldbedrag bepalen

 

Om een zakelijke lening aan te vragen, is het handig om te bepalen wat voor geldbedrag je nodig hebt. Probeer daarom goed het financiële plaatje van je bedrijf in een overzicht te krijgen. Bedenk vervolgens hoeveel je ongeveer nodig hebt en waar je het precies voor nodig hebt. Denk ook na over het scenario wanneer je de zakelijke lening niet meer zou kunnen terugbetalen. Dit kan namelijk iedereen overkomen. Een beetje extra lenen kan geen kwaad, maar veel te veel lenen is ook niet zo handig. Om die reden is het belangrijk om er een balans in te vinden. 

 

Houd de rente in je achterhoofd 

 

Vergeet niet dat er uiteraard een rente op het leenbedrag zit. Je zal dus uiteindelijk meer moeten terugbetalen dan dat je hebt geleend. Geld lenen kost eenmaal meer geld. Zakelijke lening rente hangt in principe af van het geldbedrag dat je wil lenen. Het fijne aan de rente is wel dat deze vaststaat voor de gehele afgesproken looptijd. De looptijd is verbonden aan de rente die je moet betalen. Gaat het om een langere looptijd? Dan kan je uitgaan van een hoge rente. 

 

Aan de voorwaarden voldoen

 

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen als bedrijf. Zo is het belangrijk dat je bedrijf al een hele tijd ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. De rechtsvorm moet ook aan de voorwaarden voldoen. Een stichting zal bijvoorbeeld geen zakelijke lening ontvangen, maar een eenmanszaak of besloten vennootschap wel. Sommige branches worden uitgesloten, dus het is belangrijk dat je branche wordt geaccepteerd. Hiernaast is het natuurlijk van belang dat je eigen vermogen en winst positief zijn. Er is ook vaak een bepaalde minimale grens voor de omzet die je maakt met je bedrijf. Laat jezelf dus goed adviseren voordat je een zakelijke lening aanvraagt. 

 

Online gaat sneller 

 

Een zakelijke lening sluit je af bij de bank. Wanneer je naar de fysieke winkel gaat, duurt de aanvraag vaak langer. Je kan er daarom voor kiezen om de zakelijke lening online aan te vragen. Dit gaat namelijk veel sneller. Om de zakelijke lening aan te kunnen vragen, heb je een account nodig. Het is van belang dat je documenten bij elkaar hebt verzameld zoals de jaarrekening. Wees bereid op het feit dat je misschien extra documenten moet aantonen. Wanneer je het aanbod je bevalt, kan je het accepteren. Nadat je jezelf hebt geïdentificeerd, krijg je het geleende geldbedrag op je rekening. Zo kan je zakelijk financieren