TAEC
Image default
Marketing

Linkbuilding uitbesteden? Hier moet je op letten

Linkbuilding is een bekende methode die gebruikt voor zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie staat beter bekend als SEO. Je kan zelf aan de slag gaan met linkbuilding, maar je kan het ook aan een ander bedrijf uitbesteden. Lijkt het je een goed idee om linkbuilding uit te besteden? Lees dan snel verder voor een aantal zaken waar je op moet letten. 

 

Wat is linkbuilding precies?

 

Zoals aan het begin werd vermeld, is linkbuilding een methode voor SEO. Bij SEO is het de bedoeling dat je een hogere positie krijgt bij een zoekmachine als Google. Dit kan je dus door verschillende methodes bereiken, waaronder linkbuilding. Een linkbuilding bureau kan je hierbij helpen. 

 

Bij linkbuilding draait het om het verkrijgen van links van andere websites. Andere websites plaatsen dan een link waar mensen op kunnen klikken. Degene die erop klikt, wordt verwezen naar jouw website. Op die manier ziet Google dat je groeit en zal je waarschijnlijk een hogere positie krijgen. Bij het uitbesteden is het belangrijk dat ie zeker weet dat het bedrijf je goed kan helpen met linkbuilding. Stel daarom goede vragen om de kennis te testen van het bedrijf. 

 

Natuurlijk linkprofiel opbouwen

 

Om de zoekmachine optimalisatie door middel van linkbuilding te laten slagen, is het belangrijk dat je een natuurlijk linkprofiel gaat opbouwen voor jouw website. Dit kan een goede reden zijn voor linkbuilding uitbesteden. Een natuurlijk linkprofiel kan namelijk nog best moeilijk zijn om op te bouwen. Het is dan misschien beter om een gespecialiseerd bedrijf je te laten helpen zodat je er veel uit kan halen. 

 

Het draait bij een natuurlijk linkprofiel erom dat Google je betrouwbaar vindt. Je bent in de ogen van Google betrouwbaar als je onder andere met behulp van verschillende bronnen de links verkrijgt. Hiernaast is het belangrijk dat je niet in één keer heel veel links krijgt. Je moet het echt opbouwen. De kwaliteit is tegenwoordig veel belangrijker dan de kwantiteit. Dit acht Google als onbetrouwbaar waarmee je een onnatuurlijk linkprofiel opbouwt. Het gevolg daarvan is dat je een lage positie krijgt en dat is het tegenovergestelde van wat je eigenlijk wil bereiken. 

 

Te behalen doelen 

 

Het is hiernaast handig om te weten wat voor doelen je kan behalen met linkbuilding. Hier kan je samen met het bedrijf naar kijken. Maak hier duidelijke afspraken over zodat iedereen naar hetzelfde doel werkt. De belangrijkste reden om met linkbuilding te beginnen, is om een hogere positie bij Google te krijgen. Een andere reden is dat je potentiële klanten krijgt door linkbuilding. Als je een hogere positie hebt op Google zullen mensen sneller op jouw website klikken. Hiermee werf je potentiële klanten. 

 

Met linkbuilding kan je je netwerk uitbreiden. Je kan namelijk gaan samenwerken met andere bedrijven. Dit kan je bedrijf natuurlijk altijd goed gebruiken. Het bedrijf zal dan sneller gevonden kunnen worden. Het is uitermate belangrijk dat je unieke content maakt en vooral dat de link overeenkomt met de content op je website. Probeer verschillende bronnen te gebruiken om zoveel mogelijk mensen te bereiken.