TAEC
Image default
Vervoer en transport

5 problemen met verhuizen

In uw leven zult u een aantal keren van woonadres veranderen. Soms zal dat vrijwillig gebeuren, bijvoorbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn. U zal in dat geval met het verstrijken van de jaren het onderhouden van de lege kamers namelijk niet zo goed meer aankunnen. Ook kunt u willen verhuizen om dichter bij uw kinderen of uw werklocatie te kunnen wonen. Op andere momenten wordt u tot het veranderen van woonadres gedwongen doordat uw huisbaas de huur opzegt of vanwege het feit dat uw gezondheid achteruit gaat.
Afhankelijk van de reden tot deze verandering zal u of enthousiast zijn over het verhuismoment, of met tegenzin deze dag zien naderen. Dat u dan ook nog geconfronteerd wordt met onderstaande vaak voorkomende verhuisproblemen, zal echter in geen van deze twee gevallen uw humeur ten goede komen. Vandaar dat we ze in de volgende alinea’s voor u omschrijven en u ook informeren hoe ze te voorkomen.

Verhuisprobleem nummer één : het huis dat u zal betrekken heeft een kleinere woonoppervlakte 

Het is mogelijk dat u vanwege financiële problemen een kleinere woning moet betrekken dan het huis waarin u thans woont of dat uw nieuwe woning wel uw droomhuis is, maar een kleinere woonoppervlakte heeft. Daardoor past dat mooie hoek bankstel waarschijnlijk niet in de woonkamer en zal u sowieso enkele van uw spullen niet voor het inrichten van uw huis, kunnen gebruiken.
Het zal geen leuke beslissing zijn maar dit probleem zal u wel leren om de dingen die u niet echt nodig hebt in het leven los te laten. Indien u besluit om uw nieuwe woonsituatie te zien als een nieuw en fris begin van de volgende fase in uw leven( en dat van uw overige gezinsleden), kunt u in aanloop naar de dag van de verhuizing even bij uzelf nagaan:

– waarom u ook weer een bepaald product had aangeschaft ;
– of u het überhaupt gebruikt;
– of het soms een emotionele waarde voor u heeft; en
– of u er niet beter aandoet het te vervangen met iets anders.

De spullen waarvan u op die manier afscheid neemt kunt u verdelen onder uw familie of vrienden, of ze via een “garage sale”, van de hand doen. Ook kunt u ze naar een kringloopwinkel brengen en op die manier iemand blij maken.

Verhuisprobleem nummer twee: te weinig tijd en heel veel te doen

Pas wanneer u aan het inpakken bent, zal het u opvallen hoeveel spullen u in de afgelopen jaren om u heen verzameld hebt. Plotseling ziet u in dat het steeds wegstoppen voor later van dat ene onafgemaakte lapje of het bewaren voor kleinkind nummer twee van het kinderjurkje van haar moeder, niet zo een slim idee is geweest. Met wat geluk vindt u ook nog de oude fotoalbums terug en wordt het even vijf minuten doorbladeren in het verleden al gauw een uur of twee. Tot overmaat van ramp moet u nog voor het avondeten zorgen, terwijl uw baas ook op het verslag van de vergadering wacht. Ondertussen komt de datum van uw verhuizing steeds dichterbij.
Om te voorkomen dat u door dit probleem gaat stressen, is het raadzaam om uw verhuizing goed in te plannen. Indien u nog werkt kunt u een week voor de datum verlof opnemen of vragen om minder uren per dag te werken.  Maak een schema met de tijdstippen waarop u uw spullen zal inpakken en koppel daarbij ook elke kamer aan een dag. Zorg dat u genoeg rustmomenten tussen het inpakken plant, zodat het geen sleur wordt en een koffiebreak niet veranderd in een dagje overslaan.

Verhuisprobleem nummer drie: te weinig verhuisdozen

Wanneer u er altijd voor gezorgd heeft dat u in een opgeruimd huis woont, zal u zich achter uw oren krabben wanneer tijdens het inpakken blijkt dat bijvoorbeeld in de laden van uw dressoir een aantal porseleinen bordjes zitten die u al lang was vergeten. Ook vraagt u zich dan ook af wat al die stoffige boeken achterin uw boekenkast deden. U blijkt daardoor te weinig verhuisdozen te hebben waardoor uw werk en planning dreigt te stagneren.

Dit probleem voorkomt u door:
– uw bezittingen te ordenen ;
– te kijken wat u écht nodig heeft ( een tas die u twee jaar lang niet hebt gebruikt, gaat u echt niet meer meenemen naar het werk of de stad );
– de helft meer aan dozen te zoeken of huren dan u nodig denkt te hebben; en
– naar alternatieve manieren te zoeken om uw spullen in te pakken( in die tas die u twee jaar lang niet gebruikt hebt, kunt u nu wel eventjes al uw ondergoed kwijt). Wat u niet moet doen is uw dozen vol proppen met spullen omdat de dozen hierdoor kunnen scheuren. Ook kunt u of één van uw helpers bij het optillen van zo een doos rugklachten krijgen en daar zit u niet op te wachten

Verhuisprobleem nummer vier: een te kleine verhuiswagen 

Het zal u maar gebeuren dat u alles netjes heeft ingepakt en gereed hebt staan om vervoerd te worden naar uw nieuw adres en dat de verhuiswagen niet over de capaciteit beschikt om al uw vracht te transporteren. Het is mogelijk om het in twee of drie ritten te doen, maar zelfs een blinde zal zien dat met geen enkele mogelijkheid uw bankstel in de auto zal passen.
Door van te voren na te gaan welke voertuigen ingezet gaan worden bij uw verhuizing en ook vooraf te controleren of ook uw grote meubels in ze zullen passen, lost u dit probleem voor de helft op.
Daarnaast doet u er goed aan om dozen van één afmeting te hanteren, aangezien dit het op elkaar stappelen vergemakkelijkt.

Verhuisprobleem nummer vijf:niet weten waar u de sleutels van uw nieuw huis gelaten hebt

En ook niet meer weten in welke doos die ene pak koffie zit waar een ieder nú trek in heeft.
Het zal u maar gebeuren dat u bij het huis aankomt en merkt dat u uw tas met de sleutels van uw nieuwe woning, niet bij u hebt. U kunt dit scenario voorkomen door de sleutels te dupliceren en een exemplaar aan één van uw helpers te geven. Het niet meer weten wat er in de dozen zit en dus ook niet in welke doos u uw fles koffie en de mokken hebt gezet, voorkomt u door de inhoud van elke doos al dan niet in grote lijnen aan de buitenkant aan te geven.

U merkt dat de meeste verhuis problemen simpel zijn op te lossen. Een goede voorbereiding en planning zijn daarvoor de meest essentiële ingredienten voor een stressloze verhuisdag. Ook helpt het om een verhuisbedrijf als het onze in de hand te nemen voor deze taak. Bekijk daarom nu onze tarieven of vraag gewoon gelijk een vrijblijvende offerte aan.

Samen maken we van uw verhuizing een leuke ervaring!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/