TAEC
Image default
Woning en Tuin

5 tips om je woonkamer leuk in te richten

Ga je verhuizen en je huis helemaal nieuw inrichten? Dan wordt het tijd voor een nieuw interieur. De belangrijkste kamer in huis is natuurlijk de woonkamer. Dit is de meest centrale plek, waar je met je gezin de meeste tijd in doorbrengt. Het is belangrijk dat jij je thuis voelt in deze kamer en dat de sfeer goed is. Dit doe je door je woonkamer leuk en sfeervol in te richten met interieurbouw specialist in Breda. Maar hoe creëer je een goede sfeer en zorg je voor een leuke woonkamer? In deze blog zullen 5 tips worden gegeven om je woonkamer leuk en sfeervol in te richten.

Kleuren

Veel mensen kiezen vaak voor een veilige kleurloze woonkamer. Dit is een grote fout. Dit zorgt er namelijk voor dat de kamer saai en sfeerloos oogt. De grootste verandering in de woonkamer bereik je met een gewone pot verf. Door de muren een warme kleur te geven, zoals taupe of bruin, creëer je een leuke en sfeervolle woonkamer. Laat vervolgens verschillende bruintinten terugkomen in de woonaccessoires.

Lampen

Daarnaast spelen lampen een grote rol bij de inrichting van de woonkamer. Naast functionele verlichting is sfeerverlichting heel belangrijk. Kies hierbij voor lichtbronnen die warm licht geven. 

Vormen

Vormen zijn heel belangrijk voor een leuke woonkamer. Wanneer alle items rechthoekig zijn, oogt de kamer al gauw hokkerig. Ronde vormen zorgen voor balans en maken de ruimte speelser en gezellig. Kies dus ronde kleden, krukjes en andere ronde accessoires, als je gezelligheid belangrijk vindt.

Accessoires

Accessoires zijn een heel belangrijk onderdeel in de woonkamer, dus stem deze af op de kleuren en vormen in de kamer.

Harmonie

Tot slot is het creëren van harmonie heel belangrijk. Zorg voor een rode draad in de stijlen, kleuren en materialen. Dit zorgt voor een leuke en sfeervolle woonkamer met

eenheid.