TAEC
Image default
Tuin en buitenleven

Waar je op moet letten als je een jacuzzi koopt

De verkoop van jacuzzi’s is de afgelopen jaren in Nederland in een stroomversnelling terechtgekomen. Een groeiend aantal levensgenieters kiest ervoor om een jacuzzi, zoals een Jacuzzi in de grond van Elite Wellness, te kopen om meer van het leven te genieten. Vanwege de haast onbeperkte keuzemogelijkheden die er zijn op het gebied van jacuzzi’s, kan het ingewikkeld zijn om te bepalen hoe je de voor jou perfecte jacuzzi kunt vinden. De adviezen hieronder helpen je een eind op pad!

Ga je voor een mobiele jacuzzi of voor een ingebouwde variant?

Jacuzzi’s kun je kopen als losse, mobiele installatie, maar ook laten inbouwen. Een jacuzzi in de grond van Elite Wellness heeft als voordeel dat je een prachtig bubbelbad kunt laten plaatsen die wat lager in de grond zit. Zo valt je jacuzzi minder op en houd je visueel meer over in de tuin! Een mobiele jacuzzi heeft, anders dan een jacuzzi in de grond – Elite Wellness, het voordeel dat je deze overal kunt plaatsen en later, als je dat wilt, op een andere plek in de tuin neer kunt zetten.

Let op het aantal personen dat in de jacuzzi kan

Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een jacuzzi is het aantal zitplaatsen. Ben je alleen met je partner en maken er verder geen andere personen gebruik van jullie jacuzzi? Dan kun je uit de voeten met een klein model. Heb je echter een groot gezin of komen er geregeld vrienden of familieleden mee baden? Koop dan een jacuzzi met minstens vijf of zes zitplaatsen.

De isolatiewaarde van je jacuzzi

Niet elke jacuzzi is even goed geïsoleerd. Aangezien er bij minder goed geïsoleerde jacuzzi’s onnodig veel warmte ontsnapt, moet je echt voor een goed geïsoleerde variant kiezen.

Ook het stroomverbruik is iets om op te letten

Het stroomverbruik van jacuzzi’s kan per merk en type flink uiteenlopen. Door voldoende aandacht te besteden aan het gemiddelde energieverbruik kun je fiks besparen op de jaarlijkse energiekosten van je jacuzzi! Kies voor een jacuzzi met een goed afsluitbaar deksel en ook een overdekkende kap, zodat je ook bij neerslag lekker kunt bubbelen in je tuin!

Zitten of liggen?

Er zijn jacuzzi’s waarin je kunt zitten of liggen. Of beide. Bepaal van tevoren hoe je je jacuzzi wilt gebruiken.