TAEC
Image default
Bedrijven

7 verrassende vervoersmiddelen

Ken jij alle vervoersmiddelen die er zijn? Natuurlijk de auto, boot, fiets, scooter en bromfiets kennen we allemaal wel. In de loop van de tijd zijn er natuurlijk wel een heleboel nieuwe bij gekomen. Tijd voor 7 leuke verrassende vervoersmiddelen.

Tricycle, Jeepny en de BSO fiets

De eerste 3 verrassende vervoersmiddelen.

  1. De tricycle, ken jij hem al? Het is een fiets met een overkapt zijspan. Het wordt vaak ingezet als taxi in drukke steden. Leuk voor toeristen, of voor als je een keer niet zelf wilt fietsen.
  2. De Jeepny, dat zijn legerjeeps omgebouwd tot kleurrijke vervoersmiddelen. Ze zijn gemaakt door Filipino’s die achtergelaten Jeeps van Amerika uit de Tweede Wereldoorlog ombouwden.
  3. De BSO-fiets is ook een hele bijzondere fiets. Hiermee kun je circa 8 kinderen mee vervoeren. Ontzettend leuk voor een kinderfeestje of voor kleinschalige schooluitjes.

Bekend en toch verrassend: Ligfiets, tram, step en E Chopper

Nu de volgende 4 voor dit lijstje.

  1. De ligfiets. Hoewel deze wel bekend is, zie je hem niet zo vaak. Toch jammer want je kunt er bijvoorbeeld behoorlijke snelheden mee halen.
  2. De tram ken je wel. Maar die mag best benoemd worden. Het is toch bijzonder hoe in Lissabon de tram gewoon hoort bij het kenmerkende straatbeeld. De tram in Lissabon zie je dan ook regelmatig op foto’s van bezoekers van deze prachtige stad.
  3. De step! Grappig hoe kinderspeelgoed is verworden tot een vervoermiddel. Nu zijn er nog wel wat haken ogen voor het gebruik van een step. Het heeft dan ook nog wel een aanloop gehad, voordat de step de openbare weg op mocht. Niet alle steps mogen de weg op. Toch zie je de step af en toe wel voorbijkomen op de openbare weg. Het heeft ook een charme, een speels voertuig dat het zo ver schopt, toch?
  4. De E-Chopper is wel een apart soort voertuig. Bijzonder toch, dat je voor een bromfietsuitvoering of snorfietsuitvoering kunt kiezen? De E-chopper ziet eruit als een kruising tussen een fiets en een scooter. Een E-Chopper is een verrassend leuk voertuig dat laat zien dat er veel mogelijk is.

Kortom? Durf te dromen van een mooi ideaal voertuig, dat misschien niet standaard is, maar heel goed past bij jou!

https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser