TAEC
Image default
Telefonie

Abonnement verlopen? Kies voor sim only

Een smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Mensen spenderen uren per dag op de telefoon en zijn altijd en overal voor bereikbaar. Sociale media, appjes maar ook kijken ze bijvoorbeeld series of films via Netflix of Youtube. 

De smartphone zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen uit ons leven. Ieder jaar komen de grote fabrikanten zoals Apple weer uit met een nieuw model. Geweldig natuurlijk en het nieuwste model heeft vaak weer van nieuwe features, maar ben jij eigenlijk nog wel prima tevreden met je huidige toestel? Dan kun je er ook voor kiezen om hier nog een jaartje of 2 mee door te gaan en zo flink op de maandelijkse kosten te besparen.

Eigen toestel met sim only

Veel mensen hebben namelijk een abonnement + een toestel. Ze betalen de provider maandelijks een bedrag voor het abonnement en een bedrag voor het toestel. Meestal is het toestel na een jaar of 2 volledig afbetaald en dus in jouw eigen bezit. Je kunt er dan voor kiezen om een nieuw toestel uit te gaan zoeken en hetzelfde per maand te blijven betalen, maar je kunt ook je huidige toestel houden en zo flink besparen. 

Je betaald dan alleen nog maar voor je belminuten en mobiele data aan je huidige provider. Dit wordt ook wel sim only abonnement genoemd. Wil je nog meer besparen? Dan is het wellicht een idee om de sim only providers met elkaar te vergelijken en zo een nog grotere besparing te realiseren. 

Sim only is goedkoop

Als je wat geld wilt besparen per maand, dan is sim only Youfone echt een goede keuze. Je moet natuurlijk wel een toestel in je bezig hebben wat nog van goede kwaliteit is. Is je toestel echt helemaal op? Dan zou je kunnen overwegen om bijvoorbeeld een refurbished toestel aan te schaffen, dit zie je vaak bij iPhones. Bedrijven kopen oudere modellen iPhones op, knappen deze op en verkopen deze voor een redelijke prijs. Zo ben je vaak toch nog een stuk goedkoper uit, je moet natuurlijk wel het geld beschikbaar hebben om het toestel in 1 keer te betalen.