TAEC
Image default
Verbouwen

Acrylaat en de mogelijkheden

Acrylaat is een kunststof dat vele mogelijkheden kent. Het is namelijk een helder materiaal bekend onder andere onder de namen plexiglas, perspex of PMMA. Eigenlijk is het een beter alternatief voor glas, want het is vele malen sterker en lichter wanneer het gebruik wordt. De kunststof acrylaat wordt in vele branches gebruikt en heeft verscheidene functies. 

Helderheid 

Dit wordt gezien als één van de beste kwaliteiten van acrylaat. Het is namelijk transparanter dan glas, omdat het niet voorzien is van een weerspiegeling. Daarnaast is het kleurbestendig en geeft het een volle en geen doffe glans. Dit allemaal laat het een luxe uitstraling hebben. Bij producten die een hoge waarde hebben wordt er veelal gebruik gemaakt van de best mogelijke aandacht; waarvoor ze acrylaatblokjes gebruiken. Dit wordt voornamelijk gehanteerd bij juweliers of stichtingen waarbij dingen intact gehouden moeten worden zoals musea. 

Breuk- en slagvast. 

Acrylaat wordt veel gebruikt voor beglazing van bijvoorbeeld grote schepen omdat het sterk is (breuk en slagvast) en daarnaast helder afkleed. Het wordt ook veelvoudig gebruikt als afschermwand bij een loket of als beglazing van een grote vissenkom. De meeste bedrijven die in acrylaat handelen zijn gewend om op maatwerk te werken en maken gebruik van een machinepark. Hiermee kan je talloze mogelijkheden creëren met de kunststof acrylaat, tot op de millimeter nauwkeurig. 

Resterende mogelijkheden van acrylaat 

Acrylaat is makkelijk te hervormen, wat talloze oplossingen biedt. Het kan namelijk worden verlijmd, in worden geboord en bedrukt worden. Dit zijn een aantal van de velen mogelijkheden. Acrylaat is daarnaast weerbestending en houdt kleur lang vast. Het kan ook veel in de levensmiddelenindustrie gebruikt worden aangezien er geen toxische stoffen of elementen gebruikt worden of aanwezig zijn. Bestel hier jouw acrylaat op maat bij Vink, voor elke oplossing.