TAEC
Image default
Vervoer en transport

Je meubels verhuizen: tips voor een soepele verhuizing

Meubels maken het nieuwe huis tot jouw huis. Niets zo fijn dus als snel te kunnen inrichten, zodat je je er snel thuis voelt. Verhuisbeschadigingen horen niet in dit plaatje thuis, maar bij zware en onhandige meubels zit een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje. Om schade bij meubels verhuizen te voorkomen heeft Inbox SmartStorage een paar handige tips op een rij gezet.

Meubels verhuizen
Misschien zie je er als een berg tegenop om je meubels te verhuizen. Misschien zelfs heb je zelfs wel overwogen om het te laten doen. Wij weten, als je goed beslagen ten ijs komt kun je het vaak prima zelf. En zonder dat je achteraf tegen schade en kale plekken aan hoeft te kijken, of dat je er een hernia aan overhoudt.

Voor je begint met het verplaatsen van meubels is het slim ze zo ver mogelijk te demonteren. Haal losse kussens van de bank, demonteer je kast zo ver als je kunt en maak het wandmeubel zo compact mogelijk. De volgende stap is er een die door particulieren nog weleens vergeten wordt: beschermingsmateriaal. De beste bescherming die je een bank, kast of piano kunt bieden is om ze te omwikkelen met een verhuisdeken. Je kunt natuurlijk ook een alternatief gebruiken, zoals dekens, bubbeltjesplastic of andere stoffen materialen. Het belangrijkste is dat je de randen van het meubel goed beschermd. Je kunt het zachte inpakmateriaal insealen met inpakfolie om te zorgen dat het op de plek blijft. Zo zorg je dat je meubels optimaal zijn beschermd tegen beschadiging bij verplaatsen en vervoeren. Als je een bank zorgvuldig inpakt kan het inpakmateriaal ook helpen om nare geurtjes te vermijden, bijvoorbeeld wanneer je meubelstukken in de opslag plaatst.

Handige hulpmiddelen voor zware meubels verhuizen
Na het inpakwerk komt het aan op sjouwen en meubels vervoeren. Je bent dus op zoek naar manieren om deze klus gemakkelijker te maken. Een paar handige, sterke sjouwers uitnodigen is natuurlijk een manier om de klus te klaren. Maar ook als je minder mankracht hebt kun je een heel eind komen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan een meubeltransporter? Dit karretje op vier wieltjes is speciaal gemaakt om een bank of kast op te zetten, zodat die eenvoudig te verrijden is. Meubeltransporters zijn voor niet al te veel geld te koop, een meer professioneel model kun je ook huren. Ontbreekt er een lift in jouw appartementencomplex? Hiervoor zijn zogenaamde trapsteekwagens uitgevonden en die zijn een uitkomst! Huur een trapsteekwagentje en hij helpt jouw koelkast zonder al te veel problemen de trap op en af.

Kijk voor meer tips over het verhuizen van je meubels ook eens bij http://www.inboxstorage.eu/inpakken-verhuizing-opslag/. Hier vind je uiteenlopende tips: van het inpakken van je glazen en boeken tot het verpakken van de koelkast en het vervoeren van je bank. Die komen ook goed van pas wanneer je je meubels wilt laten opslaan.