TAEC
Image default
Bedrijven

Afval container huren voor uw huis?

Rond 1990 is men op grote schaal begonnen met het scheiden van afval. Dit is hard nodig omdat er ieder jaar tot 50 miljoen kilo aan zwerfafval op straat komt. Tijdens een verbouwing is er veel afval wat u kwijt wilt. Denk hierbij aan bouw- en sloopafval. Het is aan te raden op een afval container te huren tijdens uw verbouwing. Dit afval kunt u zonder toeslagen kwijt. Hieronder worden een aantal zaken beschreven die nuttig zijn als u een afval container gaat huren.

Reken de vrachtwagen mee bij het huren van een afval container

Een vrachtwagen moet de afval container plaatsen en weer weghalen. Hier moet ook genoeg plaats voor zijn. Een vrije parkeerplaats alleen is dus niet genoeg. U moet ongeveer drie parkeervlakken vrijhouden voor een vrachtwagen want een vrachtwagen is ongeveer 8 meter lang.

Welk formaat is geschikt voor mij?

Welk formaat afval container is geschikt voor u? De meest verhuurde afvalcontainers zijn 3m³, 6m³, 10m³. Ten eerste moet u bij het bedrijf kijken welke maten ze ter beschikking hebben. In een 3m³ passen ongeveer 30 volle kruiwagens, bij een 6m³ afval container ongeveer 60 kruiwagens en bij 10m³ ongeveer 10 kruiwagens. Maar als u een afvalcontainer huurt dan bent u afhankelijk van het soort afval. Bij het afvoeren van grond en aarde kan de gehele inhoud van de container gebruikt worden. Als het alleen mogelijk is om een kleine afval container te huren, dan is het een optie om het afval zo klein mogelijk te maken. Dan kunt u de inhoud van de gehuurde afval container zo efficiënt mogelijk benutten.

Waar plaats ik de afval container?

Over het algemeen passen de meeste afval containers op een parkeerplaats. Dit geldt  helaas niet voor alle afval containers. Het is dus belangrijk om de afmetingen van parkeerplaatsen te weten. Er zijn verschillende parkeervakken: haakparkeervakken, hoekparkeervakken en langsparkeervakken. Het eerste parkeervak staat haaks op de doorgaande weg. De tweede parkeervak is een vak waar u schuin in kunt rijden. Deze twee zijn beide 450 x 240 cm. Het laatste parkeervak is een vak dat parallel aan de weg loopt waar u over het algemeen in file parkeert. Deze is groter dan de andere twee, 600 x 250 cm.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/