TAEC
Image default
Bedrijven

Hoe maak je digitale werkinstructies?

Voor het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden kan het prettig zijn om te werken met werkinstructies. Vooral als het nieuwe of complexe werkzaamheden zijn. In dit geval dienen de digitale werkinstructies wel aan verschillende eisen te voldoen. Soms lijkt het heel logisch maar is het prettig nogmaals herinnerd te worden.

Digitale werkinstructies stap voor stap

Een werkinstructie gebruik je meestal om bij een uiteindelijk doel te komen. Bijvoorbeeld het repareren van een machine, schrijven van een tekst of onderhoud plegen. Dit ligt maar net aan je werk. Om niet alle informatie in een keer over de schutting te gooien kan het helpen om stap voor stap een korte en duidelijke uitleg te geven.

Illustraties

Ook kan het prettig werken om digitale werkinstructies te voorzien van illustraties. Op deze manier zorg je ervoor dat de belangrijke zaken niet alleen op papier staan maar ook zichtbaar worden. Zorg er hierbij wel voor dat je detail foto’s gebruikt. Op deze manier wordt het geen zoekplaatje maar echt inhoudelijke versterking.

 

Afgestemd op niveau

Wat voor jou heel normaal kan zijn kan voor een andere een totaal nieuwe wereld zijn. Probeer je tijdens het schrijven van digitale werkinstructies goed te verplaatsen in de lezer. Vertel liever te veel dan te weinig. En licht vooral toe waarom iemand iets doet.

 

Betrek je medewerkers

Laat een werkinstructie maken door de medewerkers zelf. Zij zijn namelijk de mensen die in de praktijk ermee werken en weten als geen ander waar je op moet letten. Daarnaast kan het ook voor meer betrokkenheid en motivatie zorgen. Door goede instructies krijg je zelf ook meer zicht op je werk en zul je sommige taken kritischer uitvoeren.

https://ezfactory.nl/digitale-werkinstructies/