TAEC
Image default
Bedrijven

Afvallen met behulp van verse gember?

Is het een feit of fabel dat je met behulp van verse gember afvallen? Welk gezondheidsvoordelen zijn er nog meer bij verse gember? Op welke manieren kan je het allemaal gebruiken? Gember is een specerij met een sterke smaak. Het wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken en is afkomstig van de gemberplant in Azië. Een consument koopt de onderkant van de stam en de wortelstok van de plant. Als je deze stok schilt, zie je de gele gember verschijnen. Er zitten meerdere gezondheidsvoordelen aan gember én het helpt je afvallen. Hieronder wordt uitgelegd welke voordelen gember heeft.

 

Verse gember helpt met afvallen

Gember kan je dus helpen bij het afvallen. De specerij heeft namelijk invloed op een stabiele bloedsuikerspiegel. Wanneer de bloedsuikerspiegel niet stabiel is, dan vertraagt het de vetverbranding. Hierdoor wordt er nauwelijks vet op je buik of andere delen van je lichaam verbrand waardoor je dus aan kan komen.

 

 

 

Gember is gezond

Er zitten nog meer voordelen aan deze Aziatische specerij. Gember is zo gezond voor je omdat het veel vitamines en mineralen bevat. In gember zitten namelijk de vitamines B1, B2, B6 en C. Gember kan ervoor zorgen dat je je minder misselijk voelt. Het heeft ook een ontstekingsremmende werking. Daarnaast kan gember de spierpijn verminderen in je lichaam. De hersenfunctie wordt door middel van gember verbeterd. Gember stimuleert ook de spijsvertering. Hierdoor worden suikers en vetten sneller afgebroken. Ook zorgt het voor een minder opgeblazen gevoel. Maar het zorgt ook voor een voller gevoel. Mensen die verse gember met thee drinken, krijgen een vermindert hongergevoel. Dit heeft natuurlijk ook invloed op je gewicht.

https://dieetschema.nl/kun-je-sneller-afvallen-met-gember/