TAEC
Image default
Woning en Tuin

Ardenner split, de meest populaire grindsoort

De term ‘Ardenner split’ zal niet meteen een bel doen rinkelen; niet zo vreemd, de term ‘split’ staat voor splitsing (van gesteente). Deze steensoort wordt gewonnen in de rotsen van de Ardennen, waar deze als natuursteen dient voor bijvoorbeeld natuursteen tegels. Bij de winning hiervan komen kleine steentjes vrij, grof gruis van halve centimeters tot bijna 5 centimeter. Dit wordt gebruikt als siergrind in tuinen bijvoorbeeld.

U kent vast wel de grijs-blauwe steentjes die terug te vinden zijn in tuinen. Deze steensoort wordt ‘Ardenner split’ genoemd.

Moderne tuindecoratie

Ardenner split kent een hoge decoratieve functie in de tuin. Op dit moment is het een van de aller populairste grindsoort die terug te vinden is in de Nederlandse tuinen en oprijlanen. De steent kent een prachtige grijs-blauwe teint en is minder kwetsbaar voor vuil dan klassiek wit-grind, en oogt sierlijker dan gemeleerd grind. 

Met deze grindsoort is van alles mogelijk; van invulling als bodembedekker tot het aanleggen van een grindpad. 

Thuis laten bezorgen

Ardenner split, of welke grindsoort dan ook, is lastig met de auto te vervoeren gezien het gewicht. Kleinere verpakkingen daargelaten, wordt deze steensoort vooral in big-bags verkocht en thuis afgeleverd.

Bestel daarom Ardenner split bij een betrouwbare webwinkel als Betondingen.nl – dit is één van de grootste leveranciers van Nederland en levert uit eigen voorraad. 

https://www.betondingen.nl/big-bag-grind/

Gerelateerde artikelen

Kurkenvloer: het veelzijdige, duurzame alternatief

Op zoek naar tegels? Neem hier dan eens een kijkje

Tuin leuk inrichten? Hier een aantal tips voor je!