TAEC
Image default
Bedrijven

Back to school/work. Maak jouw studie/werkplek compleet!

Nog eventjes genieten van de vakantie en dan gaat het normale school- en werkleven weer beginnen. Misschien ben je zelfs al weer begonnen met werken. Maar ben je er wel klaar voor? Is jouw thuiswerkplek nog up to date en hebben je kinderen een fijne plek op hun kamer om te studeren? In deze blog helpen we je graag verder.

 

Wat maakt een plek fijn?

Dat je je fijn voelt in een ruimte is heel erg belangrijk, zeker als je er de meeste uren van de dag doorbrengt. Maar wat maakt een ruimte in huis nou een fijne plek om te studeren of te werken? Dat is heel erg persoonlijk en hangt af van jouw karakter. Wordt je vrolijk en voel je je fijn in een ruimte met veel kleur of heb je liever dat het pure rust uitstraalt? Wil je dat er veel licht of weinig licht naar binnenkomt? Moet de ruimte lekker warm zijn of heb je het liefst een ruimte met veel frisse lucht? Stel deze vragen eens aan jezelf. Hierna weet je precies wat de basis moet zijn voor jouw werkplek.

 

Opbergen en indelen

Iedereen is geholpen met fijne opbergplekken in zijn studie- of werkkamer. Berg alle mappen en boeken lekker op en haal ze uit het zicht. Dit geeft een opgeruimd bureau en je raakt niets kwijt. Schaf daarom een mooie boekenkast of opbergkast aan. Ook het ophangen van plankjes kunnen hierbij helpen. Nu kun je de opbergplekken gaan inrichten, maar hoe doe je dat slim? Bedenk een volgorde die voor jou logisch is. Dat kan bijvoorbeeld alfabetisch zijn.

Maak het jezelf vooral makkelijk en berg spullen die je regelmatig gebruikt op binnen handbereik.

 

Van studie naar ontspanning

Zit of gaat je kind naar de middelbare school? Dan wordt het echt hoog tijd voor een studieplek. Stap 1 is natuurlijk een bureau en bureaustoel. Tip: kies een bureau met een aantal lades. Hier kunnen de boeken en schriftjes in. Ook een fijne stoel is super belangrijk. Je kunt je veel beter concentreren op je werk als je comfortabel zit. Kies daarom ook niet voor een kruk zonder rugleuning. Als je hier meerdere uren achter elkaar spendeert, wil je een goede houding hebben. Anders krijg je nek en rugklachten.

 

Maak het gezellig

School en werk is voor de meeste al geen favoriete bezigheid, zeker thuis niet. Maak daarom de ruimte gezellig met dingen waar jij vrolijk van wordt. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan planten, foto’s of leuke kussentjes. Ook een muziekje aanzetten kan helpen. Zo vind je het in ieder geval niet vervelend om in deze kamer te zijn.