TAEC
Image default
Bedrijven

Beleggen via hedge funds

Als u uw vermogen graag wilt gaan beleggen, maar u wilt dat niet zelf doen, dan kan u dit ook door een hedge fund laten doen. Beleggen via hedge funds wilt eigenlijk zeggen dat een andere partij uw verbogen gaat investeren en beheren. Bij een hedge fund is er een minimale instap drempel en zij hanteren vaak maar een klein aantal klanten in hun klantenbestand.

 

Een hedge fund

Hedge funds zijn oorspronkelijk ontstaan in 1949 bij wijze van experiment. Het bedrijf AW Jones & Co wilde onderzoeken het behouden van langetermijninvesteringen de short-selling aandelen zou uitbalanceren. Er werd gebruik gemaakt van de hefboomwerking om potentieel rendement te verhogen. De hedge fund manager werden beloond op procentuele basis. Ondanks dat dit een groot succes was zijn de hedge funds pas echt gaan groeien aan het einde van de jaren 90.

 

Strategieën

Door bijvoorbeeld te investeren in negatief gecorreleerde activa probeer je bij hedging de risico’s van bepaalde beleggingen af te dekken. Het woord hedging betekend letter lijk vertaald dan ook afdekken. Een hedge fund is altijd en privaat beleggingsfonds en gericht op het genereren van rendement voor de belegger onder de meest gunstige voorwaarden. Hedge fund strategieën zijn over het algemeen agressiever en zijn minder op risicomanagement gericht dan om winstgevendheid. Daarnaast vergt een hedge fund vaker ook een hogere investeringseisen. Er zijn ontelbare strategieën op het gebied van hedge funds. Echter zijn ze wel toe te spitsen tot een basis van technieken.

 

Zelf hedge fund strategieën toepassen

Elke strategie heeft voordelen, maar brengt ook zeker een aantal risico’s met zich mee. Mocht u toch zelf willen gaan investeren en gebruik maken van technieken binnen de hedge fund, dan is het verstandig om deze vooraf zelf te testen. U kan het beste testen in een risicovrije omgeving. U kan op zoek gaan naar een demo-omgeving. Dit wordt ook wel paper trading genoemd. In feite bent u dan aan het beleggen met virtuele middelen of nep geld. Door eerst te testen kan u inzichten krijgen in de dynamiek van de markt en u hoeft nog niet gelijk uw hele eigen vermogen op het spel te zetten.

https://web-wings.nl/

Gerelateerde artikelen

Motorrijles in Heerlen volgen

Dampen met de e-liquid vampire vape black ice

E-sigaret vergelijker