TAEC
Image default
Woning en Tuin

Besparen tijdens het afwerken van je huis

Na de zware kosten van het bouwen, zijn er veel mensen die zich mispakken aan de kosten van het afwerken van een huis. Je moet niet alleen binnen alles aankleden, maar ook buiten moet er nog heel wat gebeuren. Zo moet er een mooie gevelbekleding worden aangebracht, de verlichting rondom het huis moet op punt gesteld worden en ook aan de tuin zal men aandacht moeten besteden.

Gevelbekleding een goedkoper origineel alternatief

De gevelafwerking van een huis kost bakken geld. Tenzij je niet voor een standaard stenen afwerking kiest natuurlijk. Het is namelijk zo dat de materiaalkost het zwaarste doorweegt in de meeste mensen hun budget. Net om die reden waren heel veel mensen op zoek naar een kwalitatief en origineel alternatief. Gevelbekleding moet er namelijk niet alleen mooi uitzien, maar het moet ook bestand zijn tegen weer en wind. Daarnaast speelt ook de veiligheid een belangrijke rol bij de keuze van de bekleding. Kwalitatief plaatmateriaal is mooi qua uitzicht en is daarnaast ook nog eens brandveilig. Dat is de reden waarom het de laatste jaren veel aan populariteit heeft gewonnen. Tegenover de traditionele stenen of betonnen gevelbekleding, is plaatmateriaal vaak goedkoper. Bovendien ziet het er ook nog eens origineel uit.

Trend binnenin doortrekken

Buiten plaatmateriaal gebruiken is een goede manier om te besparen op de afwerking van je huis, maar ook binnen zullen er heel wat kosten naar voren komen. Fotomuren of de muren schilderen, het kost allemaal een fortuin. Waarom zou je niet kiezen voor een materiaal dat bij het plaatmateriaal van buiten past? Werk een accentmuur in je woonkamer bijvoorbeeld af met houten platen. Het voordeel daarvan is dat het niet enkele mooi lijkt vanop afstand, maar het creëert ook een natuurlijke sfeer. Houten gevelbekleding bestaat in alle soorten en vormen en net daarom zijn er heel wat mogelijkheden. Wanneer je kiest voor plaatmateriaal waar de oorspronkelijke lijnen van de boom nog in terugkomen, dan creëer je een leuk 3D effect op de muur. De vele mogelijke combinaties van hout, steen en glas zorgen ervoor dat iedereen zijn eigen look and feel kan creëren.