TAEC
Image default
Woning en Tuin

Beste spiegelverwarming voor de badkamper

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: de ergernis van condens op de spiegel in de badkamer waardoor deze beslaat op moment dat je uit de douche stapt. Spiegelverwarming vormt hierbij de ideale oplossing als je de badkamerspiegels condensvrij wilt maken waardoor de spiegel langer netjes blijft. Ga door met lezen om meer te weten over spiegelverwarming en wat hier allemaal bij komt kijken.

 

Wat is spiegelverwarming?

Spiegelverwarming kan worden omschreven als dubbel geïsoleerde verwarmingselementen die je kunt monteren aan de achterzijde van je badkamerspiegel. Hierdoor gaat je spiegel niet beslaan en is er ook geen sprake van condensvorming. Daarnaast krijgt je badkamer een luxe uitstraling, blijft je badkamer lekker warm en is het niet meer nodig om de deuren en ramen te openen. Je hoeft de spiegelverwarming slechts aan te zetten voor je de douche instapt.

De werking van spiegelverwarming

Spiegelverwarming werkt door een zelfklevend matje achter de spiegel te plaatsen en aan te sluiten op het elektra punt dat zich aan de achterzijde bevindt. Hierbij kan de spiegelverwarming volledig achter de spiegel weg worden gewerkt en kan je zelf bepalen wanneer je de verwarming aan of uit wilt schakelen. De gemiddelde opwarmtijd bedraagt maximaal 5 minuten. 

De voordelen

De voordelen van spiegelverwarming zijn als volgt:

  • Makkelijk zelf te monteren.
  • Volledig weg te werken achter de spiegel.
  • Verkrijgbaar in allerlei maten.
  • Geen condensvorming meer op de spiegel.
  • Je badkamer ziet er luxer uit.
  • De badkamer blijft lekker warm.

De meeste spiegels zijn wel geschikt voor spiegelverwarming, maar dit geldt niet voor alle spiegels. Check dus eerst wat de mogelijkheden zijn van spiegelverwarming voor je eigen badkamerspiegel. Door te investeren in een spiegelverwarming bespaar je niet alleen op energie, maar je badkamer blijft lekker warm, ziet er luxe uit en je hebt geen problemen meer met condensvorming op de spiegel.