TAEC
Image default
Bedrijven

Brocante inrichting

Wat is brocante inrichting?

Een brocante inrichting heeft sfeer en een rustieke uitstraling. Heb je zin om je huis die specifieke, ontspannende brocante inrichting te geven? Begin dan met het aanschaffen van meubels in landelijke stijl.

Wat zijn brocante meubels?

Niet alleen landelijke meubels vallen onder brocante, maar ook meubels die meer dan 30 jaar geleden gebruikt werden. Meubels zijn pas antiek als ze 100 jaar of ouder zijn. Alle meubilair wat dus ouder is dan 30 jaar en jonger dan 100 jaar, kan als brocante doorgaan. Brocante meubels ademen altijd een bepaal soort nostalgie uit. Een brocante inrichting heeft een geliefde ouderwetse sfeer.

Zo maak je een brocante inrichting

Een brocante inrichting kan bestaan uit kastjes, tafels, bankstel, tv-meubel, stoelen, tafels… Maar ook mandjes en overige gebruiksvoorwerpen in huis kunnen de stijl van het brocante versterken. Als je je huis in een stijl inricht, vergeet dan ook de gordijnen niet. Meubels in landelijke stijl zijn geliefd daarom kun je veel meubels en voorwerpen kopen die brocante genoemd worden maar nieuw gemaakt zijn maar in brocante stijl.

Meubels landelijke stijl

Landelijk wonen is een droom van veel mensen. Maar je kunt niet op twee plaatsen tegelijk zijn, op het platteland of in de stad. Daarom kiezen veel mensen er voor om hun huis in de stad landelijk in te richten. Zo heb je toch dat relaxte landelijke gevoel en tegelijkertijd de levendigheid van de stad. Landelijk wonen komt overeen met brocante. Landelijke meubels hebben meestal de perfecte brocante look.

Landelijke verlichting, altijd gezellig

De landelijke verlichting is knus en intiem. Bij een brocante woonstijl is de verlichting zeer belangrijk. Lampen bepalen een groot deel van de sfeer in een huis. Met landelijke verlichting breng je een vertrouwd en veilig gevoel in huis. Denk aan brocante lampenkappen, mooie plafonnières, hippe tafellampjes. Met zulke warme brocante accessoires, maak je van je gewone huis, een heerlijke sfeervolle woning met meubels in landelijke stijl.

https://www.homemeubels.nl/