TAEC
Image default
Bedrijven

Condens in de badkamer

Condens op de spiegel van de badkamer is lastig

Condens in een badkamer is een veelvoorkomend verschijnsel dat vaak hinderlijk is. Vooral het condens dat op de badkamerspiegel terechtkomt is vervelend. U zult voordat u gebruik kunt maken van de spiegel de condens afvegen, maar dat zal als het opgedroogd is strepen achterlaten. Dat wilt u natuurlijk niet hebben. Nu is het probleem eenvoudig te verhelpen door achter de badkamerspiegel een spiegelverwarming te plaatsen. De verwarming achter de spiegel is niets meer dan een grote sticker die geplakt wordt. Omdat het monteren ervan vrij eenvoudig is, kunt u de spiegelverwarming zowel voor een oude als nieuwe spiegel gebruiken.

Het toepassen van een spiegelverwarming in de badkamer

Voor het gebruik van de verwarming achter de spiegel in de badkamer moet u wel een elektriciteitsaansluiting hebben. Wanneer die er niet is, dan zou u de spanning voor de spiegelverwarming aan kunnen brengen door gebruik te maken van een losse aansluiting. Omdat de spiegelverwarming natuurlijk zijn restwarmte kwijt moet kunnen, moet de badkamerspiegel minimaal 5 mm vanaf de muur worden bevestigd. Ook mag de spiegelverwarming niet met het montagemateriaal verbinding maken. Daar kunt u speciale beugels voor gebruiken.

De set om de spiegelverwarming te monteren

Een spiegel de verwarmd wordt, zal in veel gevallen op een blinde montageset worden geplaatst. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met de ruimte tussen de muur en de spiegel. Er is na de montage automatisch 5 mm ruimte. De badkamerspiegel moet wel stevig aan de wand worden bevestigd. Wanneer er een kleine ruimte is, dan bestaat zelfs de mogelijkheid om er een ledverlichting aan te brengen. Dit geeft een bijzonder mooi effect in de badkamer. Ook in andere vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld een bijkeuken kan een spiegelverwarming worden toegepast. De spiegelverwarming moet wel voldoen aan de CE-normering, Kema-Keur en de Europese normering.

Douchestrips is een badkamer

Wanneer u gebruik maakt van een douchegedeelte met een glazen deur, dan is het verstandig om aan de onderzijde van de deur een douchestrip te plaatsen. Deze kan eenvoudig over de onderzijde van de deur worden geschoven. Het is wel belangrijk om vooraf te bekijken of de douchstrip geschikt voor de dikte van de douchedeur. Het spatwater zal daardoor worden tegengehouden.