TAEC
Image default
Bedrijven

De beste manieren om breekbare materialen te verpakken

Eén van de ergste nachtmerries tijdens het verhuizen, is het laten vallen of het stoten van iets breekbaars. Toch is dit probleem makkelijk te voorkomen door spullen goed in te pakken. Speciaal voor de breekbare spullen zijn er verpakkingen die ervoor zorgen dat alles heel blijft, zelfs bij een stoot of een val. Hieronder vind je een kort overzicht van de beste manieren om breekbare spullen in te pakken.

Verpakking met luchtkussens

De beste manier om jouw spullen te beschermen tegen een nare val, is om ze in te pakken in luchtkussens. Voor kleinere dingen, zoals dun servies, kan je het beste een luchtkussen envelop gebruiken. Hierin worden de iets kleinere dingen goed beschermd tegen val- en schuurschade. Als je iets wilt vervoeren dat groter is dan een envelop, dan kan je ook een doos vullen met luchtkussens. Op deze manier worden alle stoten en vallen zoveel mogelijk opgevangen door de luchtkussens. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de spullen in de doos niet te veel rond bewegen, waardoor je dus niet snel krassen of schuringen zult zien.

Verpakt in noppenfolie

Een andere alternatief is om jouw spullen in te pakken in bubbeltjesplastic, ofwel noppen folie. Dit werkt hetzelfde als de luchtkussens, maar hier zijn de luchtkussens kleiner en zitten ze rondom het gehele voorwerp. Dit is een goed alternatief als je spullen wilt vervoeren die niet in een doos passen of door een aparte vorm, of door een te groot formaat. Toch zit er ook wel een nadeel aan noppenfolie. Zo beschermt het niet even goed tegen valschade als de luchtkussens, omdat de luchtkussens erg klein zijn.

Gebruik golfkarton

Een ander materiaal dat klappen goed opvangt, is golfkarton. Dit is karton met een dubbelgolf patroon aan de zijkant, waardoor de doos meegeeft zodra er te veel druk op komt te staan.

https://verpakgigant.nl/product-categorie/noppenfolie/